Neteisėtai pasipelnyti sumaniusį pasienietį demaskavo ir sulaikė jo paties kolegos, su korupcija kovojantys VSAT imuniteto pareigūnai.

2016 m. balandžio pabaigoje Vilniaus apygardos teismas baudžiamuoju įsakymu nuteisė 26 metų Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasienietį. VSAT pareigūnas buvo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir bendrininkavimo neteisėtai gabenant akcizais apmokestinamas prekes. Jam teks sumokėti 7532 eurų baudą.

VSAT informuoja, kad Vilniaus rinktinės vadas Virgilijus Raugalė, liepą įsiteisėjus teismo nuosprendžiui, už tyčinio nusikaltimo padarymą susitepusį pasienietį atleido iš pareigų. Dabar jau buvęs VSAT pareigūnas iškart po sulaikymo buvo nušalintas nuo tarnybos, o sienos apsaugos sistemoje dirbo nuo 2010-ųjų kovo.

Į VSAT imuniteto padalinių pareigūnų akiratį pasienietis pateko dar 2014 metais. Gruodį jis buvo sulaikytas, kuomet tyrimo metu tapo žinoma, kad kontrabandininkų pusėn stojęs VSAT pareigūnas už piniginį atlygį sudarė sąlygas organizuoti neteisėtą cigarečių gabenimą į Lietuvą miškingoje vietovėje Vilniaus rajone, Šakiškių kaimo prieigose.

Tąsyk pasieniečiai sulaikė 15 tūkstančių pakelių cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „Minsk 5 Superslims“. Šio krovinio vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, siekė daugiau kaip 36 tūkstančius eurų.

Toje pačioje baudžiamojoje byloje kaltais taip pat pripažinti ir nuteisti du Vilniaus rajono gyventojai bei Baltarusijos pilietis. Jiems Vilniaus apygardos teismas skyrė baudas nuo 6402 iki 8209 eurų.
Šiemet iš pareigų VSAT dėl įvairių neigiamų motyvų, korupcijos, pareigūno vardo pažeminimo iš viso atleista 10 pasieniečių.