Apsigynę nuo šio antpuolio bei sugebėję tarnybiniame automobilyje paslėpti visos šios sumaišties kaltininką, policininkai dar turėjo besispardančią sulaikytąją tempti per gatvę į kitą pusę, kad ten pasistatytu tarnybiniu transportu nugabentų į Centro policijos komisariatą.

Tautietės atsivijo pareigūnus ir iki ten. Tiesa, prieš tai grąžinusios nukentėjusiajam iš jo pavogtus keturis šimtus litų ir dar siūlydamos tiesiog pareigūnų akyse dar tiek pat, kad tik šis tylėtų ir nerašytų policijai pareiškimo.

Tik, atrodo, šį kartą minėtas 34-erių metų kaunietis, dirbantis betonuotoju, čigones pergudravo. Tiesa, iš pradžių viskas buvo atvirkščiai.

Į čigonių spąstus vyriškis pateko netoli Vytauto prospekto “Urmo” bazės. Jam tradiciškai pasiūlyta pirkti cigarečių. Atsisakius, pradėta siūlyti išburti. Vyriškis susidomėjo. Netrukus burtams paprašyta piniginės.

Vyriškis prisipažįsta net nepajutęs, kaip buvo užhipnotizuotas. Būrėja braukė ranka ir per jo krūtinę, ir per piniginę, kol iš šios dingo keturi šimtai litų. Užhipnotizuotasis teigia atsitokėjęs ne iš karto, o belaukdamas, pagal būrėjos nurodymą, reikiamos valandos, kada ši galės jam pasakyti labai svarbų slaptažodį.

Iš kerų išsivadavęs ir pasijutęs apvogtas vyriškis paskambino į policiją. Teigiama, kad tam reikėjo pastangų - pirmiausiai rasti slėptuvę nuo akylo vagilės bei jos kolegių žvilgsnio. Jam pasisekė: tuo metu priešais Autobusų stotį pareigūnai vykdė kitą prevencinę priemonę, kurioje dalyvavo ir Apsaugos policijos ekipažas, kurio automobilyje buvo tarnybinė radijo stotis. Per ją akcijos dalyviai ir išgirdo pranešimą, kad netoliese - prie kavinės “La Rumba” besislepiančiam čigonių nuskriaustam vyriškiui reikia pagalbos.

Važiuojant į budėtojo nurodytą vietą, iš ties “Urmo” baze besibūriuojančio čigonių pulkelio viena, pamačiusi pareigūnų mašiną, staiga atsiskyrė ir puolė bėgti. Tai ir buvo įtariamoji vagyste, kurią nukentėjusysis atpažino, o jos išlaisvinti paskui pareigūnus į Centro policijos komisariatą atskubėjo visas čigonių pulkas.

Teigiama, kad netrukus komisariato budėtojų dalyje prasidėjo du gimdymai. Jų sąrėmiai staiga surėmė sulaikytąją ir vieną iš atėjusiųjų jos vaduoti. Pareigūnai iškvietė greitosios pagalbos medikus. Pastarieji besišypsodami išsivežė tik vaduotoją.

Antroji “gimdyvė” - sena pareigūnų pažįstama 30-metė Stasė M. uždaryta į areštinę. Šiuo metu Kauno policija tiria dvi sukčiavimo bylas, kuriose šiai “būrėjai” pateikti įtarimai. Prieš dvejus metus iš 40-mečio vyro, kaip teigiama, panaudojus psichologinį spaudimą, išviliota beveik 17 tūkst. litų. Pernai vasarą iš 35-erių metų moters, pasigautos prie tos pačios “Urmo” bazės Vytauto prospekte, išviliota auksinių papuošalų bei pinigų už daugiau kaip 20 tūkst. litų sumą.

Pareigūnai prašo, kad atsilieptų visi nukentėjusieji nuo šios taip sunkiai sulaikytos sukčiuvienės. Skambinti telefonu 02 arba 112.