Policijos pajėgos ir medikai į £1 milijono vertės namą buvo iškviesti apie 02.30 valandą, kai sulaukė nusiskundimų dėl triukšmo.

Atvykę jie rado ant žemės sukniubusį vyrą su šautine žaizda ir dar kelis sužeistuosius. Vyro mirtis buvo konstatuota įvykio vietoje.

Kaimynai sakė, kad name, stovinčiame netoli parapijos bažnyčios, buvo rengiami kasmetiniai svingerių vakarėliai.

Jie teigė, kad prie baseino vykstantys vakarėliai, už kuriuos tenka susimokėti 75 svarų vien norint patekti į vidų, jau vyksta tris metus ir sulaukia daugiau negu 500 žmonių.

Liudininkai pasakoja matę aukščiausios klasės sportines mašinas, lekiančias iš įvykio vietos apie 02.30 valandą ryto. Vienas jų sakė: „Staiga visi tie naujutėlaičiai „Land Rovers“ ir sportinės mašinos ėmė lėkti kuo toliau nuo namo. Policija ir greitoji pagalba atvyko po kelių minučių.“

„Matėsi, kad žmonės, einantys iš namo, buvo labai išsigandę,“ – teigė jis.

Peter‘is Howell‘as, gyvenantis netoli įvykio vietos, sakė, kad į vakarėlį buvo suvažiavę keli šimtai žmonių.

„Kai policija atvyko, labai daug žmonių pabėgo. Girdėjau dūžtant stiklą. Panašus renginys įvyko beveik tokiu pat metu praėjusiais metais, bet šiemet žmonių suvažiavo keliais šimtais daugiau, – pasakojo vyriškis. – Čia buvo net apsauga.“

Vietinės miesto tarybos narys David‘as Preedy sakė, kad namas yra nuomojamas.

„Kiek girdėjau, tai buvo jau antras ar trečias name rengiamas vakarėlis. Kai buvo aišku, kad yra rengiamas vakarėlis, apie jį buvo informuota policija, – sakė tarybos narys. – „Prie namo priėjau apie 8 valandą vakaro ir ten jau rinkosi žmonės. Iš mūsų bendrijos žmonių nebuvo daug. Girdėjau muziką, bet per teritoriją supančią tvorą daug nemačiau“.

„Paskambinau policijai ir jų paprašiau prižiūrėti teritoriją, o vakarėlio organizatorius įspėti, kad jie gerbtų kaimynus,“ – aiškino D. Preedy‘is.

Gyventojai sakė, kad namas turi baseinus tiek lauke, tiek viduje. Ten taip pat yra ir sporto salė.

Nužudytas vyriškio asmenybė dar nėra nustatyta ir, nors Surrey policija patvirtino, kad jis mirė nuo šautinės žaizdos, dar bus vykdomas tyrimas mirties priežasčiai išaiškinti.

Draugų, gyvenančių toje teritorijoje, turintis David‘as Baxter‘is pasakojo: „Ten buvo sudaužyta mašina, visur pilna stiklo šukių.“

„Namas yra prie bažnyčios ir yra išnuomojamas vakarėliams,“ – pasakojo vyriškis.

Kitas vietinis gyventojas sakė: „Važiavau pro tą namą vakare ir mačiau, kad ten buvo pilna žmonių, visur pristatyta mašinų. Buvo daug moterų, apsivilkusių ryškių spalvų suknelėmis.“

Namo kaimynas Nick‘as Woolley‘us pasakojo: „Buvo labai triuškmingas privatus vakarėlis netoli bažnyčios. Jis prasidėjo 17 val. vakare, o garsi repo muzika mane prikėlė vidury nakties.“

„Apie 2.30 val. girdėjau signalizuojant mašinas, bandančias kuo greičiau išvažiuoti. Buvo labai daug triukšmo. Apie 3 val. ryto išgirdau policijos sraigtasparnį, kuris virš teritorijos skraidė apie 45 minutes. Kaimelis dabar yra apgultas policijos pajėgų,“ – tęsė vyras.

Policijos atstovas spaudai sakė: „Kol kas neareštavome nei vieno įtariamojo, tačiau aktyviai jų ieškome.“

„Policija ir greitoji pagalba į iškvietimą sureagavo labai greitai ir atvykę rado vyro kūną. Keli kiti ten buvę žmonės patyrė sunkių sužalojimų,“ – tęsė atstovas.

„Policija prašo skubiai susisiekti visus, kurie buvo vakarykščiame vakarėlyje, ir galbūt yra įvykio liudytojai arba bent turi informacijos“.