Iki gyvos galvos nuteistas H. Daktaras panoro pasikeisti pavardę į tokią pat, kokią turi vienas jo nemėgstamiausių ir gal net asmeniniu priešu laikomas žmogus.

Vidaus reikalų ministerija gavo prašymą iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus, kuriame kali H. Daktaras.

„Gavome prašymą, pasirašytą Henriko daktaro. Aišku, autentiškumo netikrinome, bet tame prašyme nuromoma, kad Henrikas Daktaras norėtų pasikeisti pavardę į Paulausko“, – sakė Vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

Šį prašymą Vidaus reikalų ministerija persiųs Teisingumo ministerijai, kuri už tai atsakinga. Tačiau taisyklėse nurodoma, kad pavardę galima pasikeisti, jei dabartinė jo pavardė žemina orumą, jei jis dalyvauja liudytojų apsaugos programoje, nori turėti sutuoktinio pavardę, taip pat galima rinktis tėvų, senelių ar kitų protėvių pavardes. Tad jei H. Daktaro giminėje nebuvo Paulauskų, tokios pavardės jis greičiausiai negalės turėti.

Sutapimas ar ne, bet H. Daktaras pasirinko buvusio generalinio prokuroro Artūro Paulausko pavardę. Pastarasis daug prisidėjo, kad nusikaltėlis atsidurtų už grotų.

„Smaginasi, bet jis turbūt nesupranta, kad ne pavardė puošia žmogų, o žmogus puošia pavardę. Galvoju, kad žmogus tokiu būdu bando atkreipti į save dėmesį. Manau, kad jis jaučia tam tikrą nuoskaudą, gal ir kerštauja, nes vis laiškuose mane pamini, bet aš manau, kad visi, kad yra dirbę prokurorais žino, kad didelės meilės iš tokios kategorijos žmonių nesulauksime“, – sakė A. Paulauskas.