2013 metų gale pagrindinė dalis grupuotės nariu buvo nuteisti, 10 „Brazilkinių“ už narkotikų platinimo tinklo veiklą ilgam sėdo į kalėjimą. Šiuo metu teismas aiškinasi, ar K. Buikus taip pat prisidėjo prie grupuotės nusikaltimu.

Teismo posėdžiuose lankosi ir du neįvardintais norėję likti K. Buikaus artimieji. Vyrai teigia, kad K. Buikus galėjo tapti puikiu sportininku ir garsinti Lietuvą ne mažiau nei Londono olimpiadoje sužibėjęs Evaldas Petrauskas. K. Buikus buvo Lietuvos jaunimo bokso rinktinės narys, turnyruose užimdavęs prizines vietas. Tačiau įžengus į suaugusiųjų pasaulį sportas liko nuošalyje.

DELFI kalbintas vaikino treneris Vladimiras Ališauskas pasakojo, kad vaikinas buvo žvaigždė Alytuje. Bokso ringe skynęs pergales, vėliau perėjo į bušido ir Azerbaidžiano sostinėje Baku vykusiose pasaulio taurės varžybose užėmė 3 vietą.

Pasak kaltinamojo artimųjų, Alytuje narkotikus platinusios „Brazilkinių“ grupuotės nariai lankėsi tame pačiame sporto klube, kuriame sportavo ir K. Buikus. Artimieji spėja, kad „Brazilkiniams“ reikėjo stiprių, kovos ar muštynių įgūdžius turinčių vyrų, todėl jie galėjo ieškoti kontakto su K. Buikumi. Jis su „Brazilkiniais“ susibičiuliavo. Tai, kad K. Buikus neretai buvo „Brazilkinių“ aplinkoje, galėjo lemti, kad prieš kelis metus grupuotę sutriuškinusiai teisėsaugai užkliuvo ir perspektyvus boksininkas.

Kaltinamajame akte rašoma, kad 2013 metais nuteisti Deividas Eidukevičius ir Kęstutis Cikanas Alytuje organizavo nusikalstamą susivienijimą, kas pasireiškė asmenų parinkimu ir suvienijimu bendrai nusikalstamai veiklai tikslu daryti labai sunkius tęstinius tyčinius nusikaltimus – neteisėtai disponuoti labai dideliais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų ir jas sistemingai platinti, bei, siekiant užtikrinti šią neteisėtą veiklą, neteisėtai disponuoti šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, daryti kitus nusikaltimus.

Į nusikalstamo susivienijimo veiklą sutikęs atlikti jam priskirtus vaidmenis buvo įtrauktas ir K. Buikus.

Karolis Buikus kaltinamas tuo, kad dalyvaudamas nusikalstamo susivienijimo veikloje neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu narkotinės medžiagos turint tikslą ją platinti: byloje teigiama, kad „jis ne vėliau kaip nuo 2008 m. kovo mėn. skirtingais laikotarpiais Alytuje sutarė su kitais gaujos nariais neteisėtai įgyti, laikyti, gaminti ir kiekvieną dieną platinti Alytaus mieste narkotines medžiagas – heroiną ir sudarė nusikalstamą planą, pagal kurį pasiskirstė vaidmenimis. K. Buikus veikdamas su nusikalstamo susivienijimo nariais vykdė tęstinę nusikalstamą veiklą ir neteisėtai disponavo labai dideliu kiekiu narkotinės medžiagos – daugiau kaip 10 g heroino turint tikslą jas platinti“.

2013 metais Kauno apygardos teismas nuteisė D. Eidukevičių ir K. Cikaną - skyrė jiems po 16 metų nelaisvės, kiti „Brazilkiniai“ - broliai Aurimas ir Audrius Dusevičiai bei Kęstutis Gurskas nuteisti po 15 metų laisvės atėmimo bausmė, Rimas Taraška – 14 metų laisvės atėmimo bausmė, Ramyras Anufrijevas – 13,5 metų.

Pasak K. Buikaus artimųjų, Karolis yra sukūręs šeima, turi sūnų. Prieš 6 metus vyras išvyko į užsienį, trumpą laiką gyveno Anglijoje, o paskui išvyko gyventi į žmonos gimtinę Kazachstaną. Kai buvo suimti „Brazilkiniai“ ir vyko grupuotės nusikaltimų teismo procesai, prokuroras buvo susisiekęs su Karoliu ir kvietė jį atvykti į apklausą.

K. Buikus negrįžo į Lietuvą, nes esą turėjo problemų su vaiko sveikata, buvo atsiuntęs paaiškinamuosius raštus. Nesulaukus jo atvykimo, buvo paskelbta K. Buikaus paiešką ir 2016 metų pradžioje jis buvo sulaikytas Ukrainoje. Artimieji teigia, kad vyras sulaikymo metu vyko į gimtinę, nes nenorėjo visą gyvenimą slapstytis.

Su DELFI bendravę K. Buikaus artimieji neigia visus jam inkriminuojamus kaltinimus. Pasak jų, K. Buikus negalėjo su „Brazilkinių“ nusikaltimais nieko bendro, nes norėjo ateitį susieti su sportu ir į svaigalų pusę nesižvalgė.

Tą DELFI patvirtino ir K. Buikaus treneris Vladimiras Ališauskas. Vyras buvusį savo auklėtinį apibūdina tik teigiamais žodžiais. Treneris buvo šokiruotas sužinojęs, kad K. Buikus kaltinamas veikęs kartu su „Brazilkiniais“. Treneris taip pat buvo apklaustas byloje.

Teisėjų kolegija nutarė, kad teismo posėdžiai turi vykti neviešai, nes byloje yra du saugomi ir vienas anoniminis liudininkas, kurie negali būti viešinami.