Kaip rašo leidinys „The Eastern Daily Press“, King’s Lynne gyvenantis 27 metų Artūras Gilys pripažino savo kaltę ankstesnio teismo posėdžio metu, ir penktadienį teismas skyrė jam bausmę.

Remiantis bylos duomenimis, A. Gilys šių metų rugpjūčio 14 d. buvo rastas gulintis viename skersgatvyje netoli mokyklos.

„Medikė greitosios pagalbos automobilyje jam darė kardiogramą, kai jis griebė jai už krūties ir suspaudė, – teismui sakė prokurorė Sally Rose. – Moteris sutriko ir pasakė, kad taip elgtis nederama. Tuomet jis mėgino griebti jai už užpakalio. Vėliau policijos apklausos metu vyras sakė buvęs labai girtas“.

Lygtinio paleidimo pareigūnė Sharon Cooper teismui pateiktoje ataskaitoje pranešė, kad kaltinamajam turėjo paaiškinti tam tikrus kultūrinius skirtumus.

Pats A. Gilys, padedamas vertėjos, teisme atsiprašė nukentėjusios. „Tai yra labai rimtas nusižengimas prieš valstybės tarnautoją, kuri buvo iškviesta jums padėti. Viskas įvyko uždaroje patalpoje, iš kurios nukentėjusioji negalėjo ištrūkti“, – lietuviui sakė teisėja.

Teismas nusprendė, kad A. Gilys turės 45 dienas dalyvauti reabilitacinėje veikloje ir nukentėjusiajai sumokėti 200 svarų kompensaciją. Be to, lietuvis turės sumokėti 85 svarus teismo išlaidų ir 115 svarų įnašą į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą.

A. Gilys taip pat septyneriems metams bus įtrauktas į Lytinių nusikaltėlių registrą.