Šeštadienio vakarą Vilniaus kelių policijos reidas prasidėjo Olandų g. Čia buvo sustabdytas visureigis „Toyota Land Cruiser“ - jaunuolis tėvo automobiliu vežė merginas. Paaiškėjo, kad jis neturi vairuotojo pažymėjimo ir yra nepilnametis (17 metų).

Įtarimų sukėlė ir „Audi 80“ - šio automobilio vairuotojas, neprivažiavęs reido vietos, staiga pasuko į akligatvį nepaisydamas ten stovinčio ženklo „Įvažiuoti draudžiama“. Prie „Audi“ iškart nuvažiavo patrulių ekipažas. Paaiškėjo, kad vairuotojas blaivus, jo dokumentai tvarkingi. Paklaustas, kodėl pasuko į akligatvį nepaisydamas draudžiamojo ženklo, pasiūlė to paklausti kartu važiavusio draugo. Pasirodo, šis labai panoro atlikti gamtinius reikalus. Keleivis vairuotojui žadėjo sumokėti baudą už ženklo reikalavimų pažeidimą.

Po vidurnakčio reido dalyviai nuvažiavo į Gariūnų g. Čia vienas vairuotojas „įpūtė“ 0,40 prom. Pritaikius alkotesterio paklaidą gavosi, kad leidžiamos normos jis neviršijo.

Pareigūnams teko vytis „Mercedes“, kurio vairuotojas pravažiuodamas tik pamojavo jį stabdančiam pareigūnui ir nuvažiavo toliau. Pasivijus paaiškėjo, kad vairuotojas blaivus, žmogus teisinosi nesupratęs, kad jį stabdo, manęs, jog policininkas moja krivule ragindamas važiuoti toliau.

Gariūnų g. buvo sustabdytas taksi automobilis BMW. Paaiškėjo, kad keleivius vežęs taksistas neturi teisės vairuoti - pažymėjimas iš jo anksčiau atimtas už tai, kad nepakluso policijos reikalavimui sustoti. Bet ir netekęs vairuotojo pažymėjimo vyras vis tiek važinėja - per savaitę įkliuvo jau antrą kartą.

Reidui artėjant prie pabaigos, teko vytis dar vieną automobilį. „Audi 80“ vairuotoja nesustojo, nors ją stabdė net keli pareigūnai. Per automobilio langus matėsi besivaipantys akivaizdžiai neblaivūs keleiviai.

„Audi 80“ nusivijo du ekipažai. Paviję užblokavo bėglių automobilį. Tada paaiškėjo, kodėl mergina (gim. 1994 m.) bėgo - smarkiai girtus jaunus vyrus vežusi vairuotoja neturi teisės vairuoti (ir niekada jos neturėjo).

Sekmadienio rytą Vilniuje buvo surengtas dar vienas reidas. Šįkart Jeruzalės g., prie Santariškių žiedo.

„Audi“ vairuotojui nustatytas 1,31 prom. girtumas. Vyras su žmona į ligoninę vežė sunegalavusį vaiką. Vairuotojui teko pasilikti su pareigūnais, o vienas patrulių ekipažas sergantį vaiką su mama nuvežė į ligoninę.

Į ligoninę lankyti ten gydomo tėvo važiavo ir „Citroen“ vairuotojas. Nors vairuotojo pažymėjimo jis neturi (atimtas).

Už vairavimą neturint tam teisės bus baudžiama ir Lietuvos gyventoja, pateikusi Australijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą (čia jis negalioja).

Įkliuvo ir „VW Passat“ vairuotojas - jam nustatytas 1,04 prom. girtumas.