„Mecedes-Benz“ vairavusi 43 metų Šiaulių miesto gyventoja L. K. lenkė priekyje ta pačia kryptimi važiavusį traktorių, kai šis suko į kairę, ir atsitrenkė į jo priekabą, kuria buvo vežami burokai. Nors iš priekabos pabirusios daržovės kelią nudažė raudona spalva, laimei, eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, praneša Telšių apskrities policija.

Atvykus policijos pareigūnams ir aiškinantis įvykio aplinkybes, traktoriaus vairuotojas 52 metų Telšių r., Degaičių kaimo gyventojas A. J. nurodė, jog avariją sukėlusi moteris nenukentėjo, ji prisėdo ant žolės pakelėje. Tačiau, visų nuostabai, nurodytoje vietoje moters nebebuvo – sukėlusi eismo įvykį ir palikusi sudaužytą automobilį, ji pasišalino. 

Operatyviai sureagavę į susidariusią situaciją, moters ieškoti leidosi netoliese patruliavę Apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjai Andrius Adomavičius ir Marius Jonikas. Po daugiau nei valandą trukusios paieškos, pareigūnai įtarimą sukėlusią basą pilietę pastebėjo maždaug už kilometro nuo avarijos vietos – ties Eigirdžių kaimu esančioje autobusų stotelėje. Moterį apklausus, pareigūnų įtarimai pasitvirtino – sulaikyta akivaizdžiai neblaivi avarijos kaltininkė. 

Iš eismo įvykio pasišalinusią pilietę pristačius į komisariatą paaiškėjo, kad moteris ne tik neblaivi (1,30 promilės), bet ir praradusi teisę vairuoti transporto priemones. Be to, ji pareigūnams nepateikė automobilio techninės apžiūros dokumentų bei privalomojo civilinės atsakomybės draudimo. Teisę vairuoti dviem metams pilietė prarado 2012-ųjų spalio mėnesį sukėlusi eismo įvykį ir, kaip ji teigė, iškart po jo, nespėjus pareigūnams nustatyti blaivumo, vartojusi alkoholinius gėrimus. Tokią pat pilietės L. K. versiją pareigūnams teko išklausyti ir šįkart. Pasak avarijos kaltininkės, ji į traktoriaus priekabą atsitrenkė būdama blaivi, o alkoholio vartojo po eismo įvykio – patirtam išgąsčiui numalšinti. 

Tačiau toks pasakojimas moters nuo atsakomybės neatleis. Kelių eismo taisyklių 233 punkte nurodyta, jog su eismo įvykiu susiję eismo dalyviai iškart po eismo įvykio privalo nevartoti psichiką veikiančių medžiagų (alkoholio, narkotinių priemonių, psichotropinių ir kitų svaigiųjų medžiagų), kol bus patikrintas blaivumas ar apsvaigimas arba atsisakyta tai atlikti. 

Bus konfiskuotas šiauliškės L. K. automobilis, o administracinė bauda sieks nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. litų.