Kai atvyko policijos pareigūnai, automobilis iš pakelės krūmų jau buvo ištrauktas. Vairuotojas buvo surimtėjęs. Susikaupęs į alkoholio matuoklį jis įpūtė vidutinį girtumo laipsnį - 1.78 prom.

75 metų klaipėdietis Nikolajus paaiškino, kad namuose truputį susipyko su žmona, tai pasiėmė šunį Džimį ir išvažiavo į sodą Dituvoje.

Sėkmingai pravažiavęs vadinamą Rimkų „Girtuoklių posūkį“, jis į pakelės krūmus nuvairavo kiek toliau. Nikolajus aiškino, kad per visą savo vairavimo karjerą pirmą kartą sėdo girtas prie vairo ir pakankamai toli nuvažiavo nuo Klaipėdos. Gal 5 kilometrus.

Nikolajus gėrėjosi žmonių geraširdiškumu, kurie sustojo avarijos vietoje ir klausinėjo, ar nereikia padėti. Ištraukti mašinos iš griovio.

Automobilį „Opel“ iš griovio ištraukė pro šalį važiavęs vyras su automobiliu „VW Golf“. Ir čia Nikolajus pasijuto reketuojamas. Už pagalbą žmogus paprašė 50 eurų. Nikolajus dievagojosi, kad tokių pinigų nėra matęs. O netrukus atvažiavo policija.

Buvo atliktos visos privalomos procedūros. Automobilis išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. Nikolajus į vieną ranką pasiėmė šunį, kitą – protokolą už vairavimą išgėrus, grįžo namo, pas žmoną.

Už vairavimą išgėrus, kai nustatomas vidutinis girtumo laipsnis, vairuotojo laukia 579 - 868 eurų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą nuo dvejų iki trejų metų.