Apie 20 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad iš Mainų gt. 8 namo kiemo (pastate įsikūręs Bendrojo pagalbos centro Klaipėdos skyrius, buitinių prekių ir dviračių parduotuvės), ruošiasi išvažiuoti visiškai girtas automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas.

Suskubę tikrinti informaciją kelių policijos patruliai pastebėjo, kad iš kiemo į judrų Šilutės plentą išvažiuoja nurodytas automobilis.

Jis iš teritorijos iš karto nėrė į trečią eismo juostą ir atsidūrė prieš keleivinį autobusą ir vilkiką. Tuomet vairuotojas pradėjo važiuoti 20–30 kilometrų per valandą greičiu. Už maždaug 50 metrų, netoli Šilutės plento sankryžos su Debreceno gatve, pareigūnai sustabdė įtartiną vairuotoją.

Sustabdyto „Mercedes Benz“ vairuotojas priešgyniavo, piktinosi, keikėsi ir įžeidinėjo pareigūnus. Vyras priešinosi pareigūnų reikalavimams, todėl buvo surakintas antrankiais.

Sodinant pilietį į tarnybinį policijos automobilį, vienas pareigūnas ranka prilaikė jo galvą, kad vairuotojas nesusižalotų. Tačiau vyras tyčia trenkėsi į automobilį nosimi.

Piliečiui Artūrui G., gim. 1965 m., nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2.56 prom. alkoholio.

Sėdėdamas policijos automobilyje jis postringavo apie savo konstitucines teises. Aiškino, kad policija jam nieko nepadarys. Pareigūnai aršų vyrą nuvežė į policijos komisariatą, kur jam bus surašytas ne tik protokolas už vairavimą, kai yra nustatomas sunkus girtumo laipsnis, bet ir už pasipriešinimą ir įžeidinėjimą.

Pasipriešinimas ar garbės ir orumo įžeidimas užtraukia baudą nuo 144 iki 289 eurų, arba gali būti baudžiama areštu nuo 15-iki 30 parų.

Vairavimas, kai yra nustatomas sunkus girtumo laipsnis užtraukia baudą nuo 579 – 868 eurų, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą 24 – 36 mėnesiams. Arba nusižengimas gali būti įvertintas 10 -30 parų areštu, tačiau vis tiek atimant vairuotojo pažymėjimą dvejiems – trejiems metams.

Automobilis išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.