Automobilio vairuotojas, pastebėjęs patrulius, padidino greitį ir nuvažiavo Zarasų link. Apie nestojusį automobilį patruliai informavo Operatyvaus valdymo skyriaus budėtoją ir ėmė jį vytis. Informacija buvo perduota ir Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie bandė stabdyti persekiojamą automobilį ir užblokavo kelią į Zarasų miestą, tačiau persekiojamas automobilis nusuko į šalutinį kelią ir nuvažiavo Lietuvos ir Latvijos sienos link.

Visagino policijos komisariato pareigūnai žinojo, kad Latvijos teritorijoje jau negalės vykdyti persekiojimo, todėl netoli valstybės sienos policijos tarnybiniu automobiliu staigiai blokavo persekiojamą „Audi“, taip jį sustabdydami. Paaiškėjo, kad persekiojamą automobilį vairavo neturintis teisės vairuoti, neblaivus (1,23 prom.) Zarasų miesto gyventojas, gimęs 1995 m.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 129 str., vairuotojui už transporto priemonės vairavimą neblaiviam gresia bauda nuo 1 158 iki 1 448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu.

ATPK 130 str. numatyta, kad nepaklusimas uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę vairuotojui, neturinčiam teisės vairuoti, užtraukia baudą 1 158 iki 1 448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinį areštą nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Baudą pažeidėjui skirs teismas.