Apeliacijos teismas praneša, kad Audrius Naudžiūnas nuteistas už tai, kad veikdamas netiesiogine tyčia nužudė kitą žmogų, t. y. jis 2015 m. kovo 21 d. vakarą, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto metu pistoleto šūviu sužalojo savo draugą T. P. Nuo sužalojimo pastarasis mirė.

Vilniaus apygardos teismo 2016 m. rugpjūčio 31 d. nuosprendžiu A. Naudžiūnas už nužudymą nuteistas 7 (septynerių) metų laisvės atėmimo bausme, atliekant ją pataisos namuose.

Nuteistojo advokatas nesutiko su jo ginamojo nusikalstamos veikos kvalifikacija ir apeliaciniame skunde prašė padarytą nusikalstamą veiką – tyčinį nužudymą – perkvalifikuoti kaip nužudymą, padarytą dėl neatsargumo ir atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą 2 (dvejiems) metams be užstato. Taip pat prašė sumažinti nukentėjusiosioms priteistą neturtinę ir turtinę žalą.

Su tuo Lietuvos apeliacinis teismas nesutiko.

Teisėjų kolegija konstatuoja, jog surinktų ir ištirtų įrodymų visuma – liudytojų, nukentėjusiosios parodymai, taip pat specialistų išvados ir jų parodymai – leido apygardos teismui padaryti pagrįstą išvadą, kad būtent A. Naudžiūnas šovė nukentėjusiajam į galvą ir tai padarė ne dėl neatsargumo, o veikdamas netiesiogine tyčia.