Eismo įvykio metu buvo apgadintas automobilis, motociklas ir susižalojo pats motociklo vairuotojas, praneša Kauno policija.

Nustatyta, kad minėtas vyras teisės vairuoti motociklus nėra įgijęs. Pirminiais duomenimis, vyras taip pat buvo ir neblaivus, paimtas kraujas blaivumui nustatyti.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena. Nevykėliui motociklininkui gresia bauda nuo 1448 iki 1592 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be jo arba administracinis areštas nuo 10 iki 20 parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Kauno apskrities policija primena, kad transporto priemonių savininkai (valdytojai) prieš perduodami transporto priemonę vairuoti kitam asmeniui turi įsitikinti, kad asmuo turi teisę vairuoti transporto priemonę ir kad yra blaivus. Atsakomybė už tai yra numatyta LR ATPK 128 str. 3 d.: „Perdavimas vairuoti transporto priemonę asmeniui, neturinčiam teisės jos vairuoti ar neturinčiam teisės vairuoti šios rūšies transporto priemonių, užtraukia baudą nuo 57 iki 115 eurų; ir 126 str. 6 d.: „Perdavimas vairuoti transporto priemonę neblaiviam arba apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmeniui – užtraukia baudą nuo 86 iki 144 eurų“. Įvykus eismo įvykiui tenka prisiimti ir moralinę, ir materialinę atsakomybę.