Policijos pareigūnai informuoja, kad trys Kelių policijos skyriaus ekipažai balandžio 18 d. (šeštadienį) nuo 05.30 iki 18 val. visoje apskrityje patikrino 305 transporto priemonių vairuotojų blaivumą, buvo išaiškinti 4 neblaivūs automobilių vairuotojai, 3 vairuotojai, kurie lengviau atsipūtė alkoholio matuoklyje pamatę neviršytą alkoholio normą.

Atšilus orams padaugėjo dviratininkų, kai kurie jų važinėja netvarkingais dviračiais, net 5 dviratininkai buvo neblaivūs.

Pareigūnai dirbo magistraliniame kelyje A5 Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, vėliau – Vilkaviškio rajono savivaldybės teritorijoje. Vilkaviškio turgaus prieigose, dar nelabai įsidienojus, pareigūnai nustatė du alkoholio vartojusius dviratininkus. Buvo sustabdytas automobilis BMW, kurio vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,44 prom. alkoholio.

Šakių rajono savivaldybės teritorijoje, prasilenkdami su automobiliu „Lada“, pareigūnai atkreipė dėmesį į vairuotoją, jis sukėlė įtarimą. Pareigūnai nusprendė apsisukti ir patikrinti šį vairuotoją, tačiau automobilis „Lada“ įsuko prie degalinės, vairuotojas išlipo iš automobilio ir pasileido bėgti nuo policijos pareigūnų. Tačiau bėglys nubėgo netoli – pareigūnai buvo greitesni.

Patikrinus vyro blaivumą, jam buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,76 prom. alkoholio). Jis paaiškino ir savo bėgimo priežastį – jau yra praradęs vairuotojo pažymėjimą, automobilis nebuvo draustas, taigi tokiu būdu mėgino išvengti atsakomybės.

Šakių r. sav. buvo nustatyti dar du neblaivūs automobilių vairuotojai, abiem nustatytas lengvas girtumas (0,70 ir 1,07 prom. alkoholio). Protokolai už neblaivumą surašyti ir 2 dviratininkams.
Jurbarko r. sav. teritorijoje Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos patruliai nustatė vieną neblaivų dviratininką (1,65 prom. alkoholio).

Iš viso savaitgalį (balandžio 18-19 d.) išaiškinti net 8 neblaivūs automobilių vairuotojai, užfiksuota daugybė kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai prašo, kad gyventojai būtų pilietiški ir, pastebėję apgirtusį vairuotoją, nedelsdami apie tai praneštų bendruoju pagalbos telefonu 112.
Reidas Marijampolės apskrityje