Į paieškas suskubo net trys policijos ekipažai. Gargždiškiai pareigūnai automobilį „Mercedes Benz“ sustabdė Liepų gatvėje, ties posūkiu į Garažų gatvę. Po akimirkos čia pasirodė Klaipėdos kelių policijos ekipažas, dar vienas policijos ekipažas, vasarai atvykęs iš Vilniaus, laukė pažeidėjo Liepų ir Šiaurės prospekto sankryžoje.

Keleivinio mikroautobuso vairuotojui Edvardui K., gim. 1968 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2.41 prom. alkoholio.

Vyriškis paaiškino, kad jis iš Klaipėdos nuvežė keleivius į Kauno oro uostą. Grįžo jau vienas, nes Kaune nebuvo klientų.

Vyras tikino, kad važiuojant namo jam telefonu pranešė, kad žmona pradėjo tvarkyti skyrybų dokumentus. Jis esą dėl to pasukęs iš magistralės į artimiausią gyvenvietę – Vėžaičius. Ten ir pasigėręs.

Vyriškis apmaudavo, kad iki tikslo jam buvo telikę 300 metrų ir jis būtų baigęs darbą, bei perleidęs transportą partneriui. Vis kartojo, kad svarbiausia, jog jis važiavo be keleivių.

Vairuotojo Edvardo laukia 579–868 eurų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą dvejiems- trejiems metams arba 10– 30 parų areštas, tačiau vis tiek netenkant vairuotojo pažymėjimo tokiam pačiam laikui.