Visi stabdomi vairuotojai, jau pratę prie savaitgalinių procedūrų ir akcijų supratingai pūtė į alkotesterius. Labinosi, neburnojo, šypsojosi, linkėjo pareigūnams geros dienos, kiti linkėjo sėkmingos medžioklės.

Tik vienas turbūt buvo paveiktas mėnulio fazės. Jam buvo pasiūlyta išlipus iš mašinos pažiūrėti, kas ten atsilupę nuo dugno ir per asfaltą braukia. Žmogus išlipo, apžiūrėjo ir pasiūlė aplinkiniams, jeigu jie nori, tegu tą plastmasę nusilupa. Pilietis buvo blaivus, bet piktas. Sėdo į savo "Audi", pasipuošusį įsidėmėtinais skaičiais 111 ir nuvažiavo džergždamas per asfaltą.

Čia buvo surašyti trys protokolai už ne pačius baisiausius kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tikrai dramatiški įvykiai prasidėjo policijos pareigūnams persikrausčius į kitą vietą - Liepų gatvę netoli Palangos kelio.

Tik pastačius laikinuosius kelio ženklus, iš karto teko vytis net dvi mašinas, kurių vairuotojai, pamatę policijos kordoną, apsisuko per ištisines ženklinimo linijas ir bandė sprukti Palangos keliu. Du kelių policijos patrulių automobiliai, su įjungtais švyturėlias ir sirenomis, puolė vytis bėglius.

Palangos kelyje iš pradžių buvo pavytas automobilis "Chevrolet Aveo". Transporto priemonę vairavusiai Jovitai J., gim. 1984 m., nustatytas sunkus girtumas - 2,55 prom. Moteriškė niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Automobilyje buvo jos mažametis sūnus ir neblaivus sutuoktinis, buvęs policijos pareigūnas, kuris jau yra pragėręs vairuotojo pažymėjimą.

Moteriškės vis neapleido apmaudas dėl atsitikimo, jai buvo neramu, tad teko panaudoti antrankius.

Jovitai surašytas protokolas, mašina uždaryta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Kitas bėglys, automobilio "Chrysler Sebring" vairuotojas buvo pavytas jau nusukęs iš Palangos kelio, I-os Klemiškės kaime.

Stasys, gim. 1962 m., neslėpė, kad Liepų gatvėje apsisuko pamatęs policijos kordoną. Nors išvakarėse išgėrė nemažai, jautėsi puikiai, tad ir vairavo. Automobilio "Chrysler Sebring" vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0,70 prom. Vairuotojas su viskuo sutiko, dokumentus mielai pasirašė, tad mašinos policija į aikštelę neuždarė ir antrankių niekas neuždėjo. Stasys sakė, kad ryte viską darė teisingai, ir kopūstienės mamytė išvirė, ir kavos išgerta buvo, apsilankyta ne kartą tualete, tačiau to, pasirodo, neužteko.

Trečioje šeštadieninio reido vietoje, kelyje į Šilutę, netoli Dumpių kaimo, buvo sustabdytas dar vienas neblaivus vairuotojas. Alfredas T., gim. 1970 m., vairavęs automobilį "VW Passat", sakė išvakarėse išgėręs keturias "pūsles" alaus. Matyt, vairuotojams ir patiems darosi juokinga, kai visi sako, kad gėrė tik "du alaus", tačiau promilės svyruoja nuo 0,20 iki 2,22, tad dabar jau kai kurie nefantazuoja. Sako, kad gėrė keturis ar net daugiau. Alfredui nustatytas lengvas girtumas - 0,89 prom.

Taip pat, nors lauke dar nėra šilta, girti dviratininkai, it kirminai lenda į gatves. Liepų gatvėje nubaustas vienas dviratininkas, kuris vairavo girtas, o Mokyklos gatvėje kitas dviratininkas įspėtas, kad saugotusi, mat nedaug trūko iki draudžiamos normos. Jis "pripūtė" - 0,39 prom.

Šeštadienio rytą Kelių policija reidą surengė ir Vilniuje. Ateities gatvėje automobilio "Dodge" vairuotojas, pamatęs policininkus, sustojo ir puolė važiuoti atbulas. Pareigūnai jį mikliai pagavo. Paaiškėjo, kad vyras vairuotojo pažymėjimo dėl girtumo netekęs dar 2012 m. Jau senokai galėjo jį atgauti, tačiau tuo nepasirūpino ir važinėjo be vairuotojo pažymėjimo. Automobilyje buvo trijų metų vaikas.

Kitas įkliuvęs vairuotojas pažymėjimą turėjo, tačiau buvo neblaivus - 1,23 prom. Vyriškis (gim. 1978 m.) pasakojo lėbavęs iki 2 val. nakties, bet ryte jautėsi gerai, todėl ir sėdo prie "Peugeot" vairo.

Tąryt Vilniuje ir dar vienas vairuotojas, pamatęs policininkus, ėmė važiuoti atbulas. Vyras atbulas įvažiavo į visuomeninio transporto stotelę ir ten sustojo. Patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad jis be reikalo išsigando - alkoholio kiekis neviršijo leidžiamos normos - 0,24 prom.