Šilutės rajono kriminalistai, dirbdami kartu su Tauragės Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnais, sėkmingai užkirto kelią nusikaltėlių bandymui į užsienį prievarta išvežti du jaunuolius.

Surinkę pakankamai duomenų apie pasikėsinimą įvykdyti sunkų nusikaltimą, penktadienį paryčiais, apie 4.30 val., policijos pareigūnai organizavo asmenų sulaikymą.

Net kelios policijos pasalos buvo organizuotos Klaipėdos rajone, jų metu buvo sulaikytas lengvasis automobilis ir juo vykę du Šilutės rajono gyventojai, įtariami prekyba žmonėmis. Vyrai sulaikymo metu buvo ginkluoti.

Tuo pačiu metu pareigūnai pasitelkę Klaipėdos rajono policijos komisariato patrulių ekipažą sustabdė ir mikroautobusą, kuriame buvo gabenami du jaunuoliai. Policija turi duomenų, kad asmenys organizavo jaunuolių išvežimą į Vakarų Europos valstybes nusikalstamoms veikoms vykdyti.

Atliekant asmens kratas pas vieną iš įtariamųjų rasta, kaip įtariama, narkotinių medžiagų.

Dėl įvykio Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas. Šiuo metu vykdomi tolesni tyrimo veiksmai.