Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos pareigūnai informuoja, kad tą pačią dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl eismo įvykyje žuvusio asmens.

Atliekant pirminius tyrimo veiksmus nustatyta, kad 2014-08-31 apie 17.05 val. Kaišiadorių r., Žasliuose, Čiobiškio g., galimai neblaivus Kaišiadorių rajono gyventojas V. Š. (gimęs 1987 m.) vairuodamas savo automobilį „Audi 80“ nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Vairuotojas V. Š. žuvo.

Tyrėjai, atliekantys ikiteisminius tyrimus dėl eismo įvykiuose nukentėjusių asmenų ir ne kartą susidūrę su įvairiomis sudėtingomis situacijomis, iš karto suabejojo, ar tikrai automobilį vairavo pats žuvusysis.

Jis buvo rastas ne vairuotojo sėdynėje. Nedelsiant buvo imtasi visų priemonių, kad būtų nustatyti galimi įvykio liudininkai, asmenys, kurie galėjo važiuoti kartu. Dar kartą apžiūrėta tiek įvykio vieta, tiek ir automobilis. Vykstant intensyviam tyrimui, rugsėjo 1-ąją žuvusiojo giminaitis A. S. (gimęs 1988 m.) tyrėjams prisipažino, kad lemtingąją popietę, kai įvyko eismo įvykis, būdamas girtas, automobilį, priklausantį žuvusiajam, vairavo jis.

Pilietis A. S. 19 kartų administracine tvarka baustas už tai, kad vairavo transporto priemones neturėdamas vairuotojo pažymėjimo ir būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Teismas vyriškiui ne kartą skyrė baudas (tiek pinigines, tiek ir areštą).

Giminaičiai teisėsaugos akiratyje atsidūrė ne pirmą kartą. 2013 m. rudenį pilietis A. S. buvo sustabdytas vairuojantis savo žuvusio giminaičio V. Š. automobilį. Tąkart vairavo neblaivus taip pat. Tada teismas A. S. skyrė baudą ir konfiskavo automobilį. Automobilio savininkas V. Š. taip pat buvo nubaustas už tai, kad perdavė transporto priemonę vairuoti neblaiviam asmeniui.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 6 d. įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 m.

Šiais metais Kauno apskrityje eismo įvykių metu žuvo 34 asmenys. Dar 480 buvo sužaloti. Tad Kauno apskrities policija tikisi, jog būsite atsakingi ir pilietiški vairuotojai – nevairuosite apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų bei pasirinksite saugų greitį.

Pareigūnai kviečia nepamiršti, jog kelyje svarbiausia yra žmogus – vairuojantis, važiuojantis ir einantis. Saugiai pasiekime kiekvienos kelionės tikslą.