B. Kaplanas jau dvejus metus reikalauja patraukti baudžiamojon atsakomybėn Lietuvos pilietį Dovydą Leviną už jo garbę ir orumą žeminančius teiginius, šiam liudijant teisme apie B. Kaplano elgesį Vilniaus sinagogoje 1995 metais.

Dienraščio žiniomis, D. Levinas šių metų vasarį mirė nuo širdies ligos.

Kai policija du kartus atsisakė kelti bylą, B. Kaplanas kreipėsi į apylinkės, Vilniaus apygardos ir Generalinę prokuratūras, prašydamas panaikinti atsisakymą kelti baudžiamąją bylą.

Į Aukštesnįjį administracinį teismą B. Kaplanas kreipėsi vasario mėnesį, kai jo skundų argumentai nebuvo paneigti nė vienoje prokuratūroje, o trečią kartą jam atsakė žemesnio rango pareigūnas, nei jam priklauso pagal įstatymą.

Administracinio teismo B. Kaplanas paprašė įpareigoti generalinį prokurorą per teismo nustatytą laiką jam duoti tinkamą atsakymą.

Po teismo sprendimo K. Pėdnyčia "Lietuvos rytui" sakė nutaręs pakviesti jam teisme atstovavusi asmenį ir išsiaiškinti, dėl ko buvo skundžiamas Administraciniame teisme.

"Aš asmeniškai atsakyti G. Kaplanui neprivalėjau. Generalinis prokuroras yra institucijos vadovas ir jis nusiunčia skundus į padalinius", dienraščiui sakė generalinis prokuroras.

Jis tvirtino Aukštesniojo administracinio teismo sprendimą apskųsiąs asmeniškai, nelaukdamas net teismo sprendimo motyvų. Jo manymu, pradedama formuoti ydinga praktika, kai pirmajam asmeniui mėginama perkelti pareigą formaliai atsiprašinėti.