Beje, Lietuvos rinktines kandidatas, su žmona važiavęs po vakarienės, sėdėjo keleivio pusėje, mat už kai kurias nuodėmes iš jo metams yra atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Į įvykio vietą išskubėjo medikai ir ugniagesiai-gelbėtojai. Iki atvykstant pagalbai, iš sudaužyto "Opel" išlipo nuovoką praradęs vairuotojas ir pradėjo tyrinėti "mūšio" lauką.

Automobilis "Opel Vivaro" trenkėsi į kelkraštyje stovintį automobilį "VW Golf". Abi transporto priemonės nuskriejo nuo kelio ir, laimei, tuo metu niekas nėjo šaligatviu.

Šaligatviu vėliau atėjo "VW Golf" savininkas Henrikas B., gim. 1992 m., kuris, po močiutės baliaus su drauge Liveta žingsniavęs namo, nesitikėjo rasti sudaužytą savo automobilį. Jaunuolis automobilio praradimą nurašė 13-ai dienai penktadieniui.

Atvykus policijai, asmuo, išlipęs iš avariją sukėlusio automobilio, niekaip negalėjo prisiminti savo draugo vardo ar pavardės, kuris būtų galėjęs taip blogai pavairuoti mašiną.

Piliečiui Mariui N., gim. 1978 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 2,21 prom.

Sėdėdamas policijos automobilyje jis vis bandė aiškinti, kad kažkas vairavo jo mašina, tik ne jis. Nesvarbu, kad po avarijos jis ilgokai sėdėjo automobilyje prie vairo praradęs amą nuo alkoholio ir iššovusios saugos pagalvės. Ne jis vairavo, ir viskas.

Liudininkai taip pat nurodė, kad antro asmens avariją sukėlusiame automobilyje nebuvo.

Medikai iš įvyko vietos išvažiavo pamatę, kad darbo čia jiems nėra. Ugniagesiai-gelbėtojai sutvarkė įvykio vietą, o automobilius išvežė techninės pagalbos automobiliai.

Mariui N. Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai dėl šios avarijos surašė protokolą. Jis per metus neblaivus prie vairo pakliūna antrą kartą, tad šios avarijos metu jis vairuotojo pažymėjimo neturėjo. Automobilis "Opel Vivaro", beje, jam nepriklausantis, bus konfiskuotas.