Vėlų vasario 22-osios vakarą sostinės policija gavo pranešimą, kad Dzūkų g., prie maisto prekių parduotuvės, parduotuvės darbuotojai sulaikė asmenį su kauke ir šaunamuoju ginklu rankose.

Nedelsiant pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo apiplėšti. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ėmėsi darbo – jie, operatyviai įvertinę įvykio aplinkybes, įtariamojo asmenybę ir jo požymius nustatė, kad šis 43 metų Ignalinos gyventojas, laikinai gyvenantis sostinėje, jau „lankėsi“ šioje parduotuvėje, praneša Vilniaus policija.

Sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl ginkluoto plėšimo, padaryto vasario 7-osios vakarą. Tuomet jis, taip pat kaukėtas ir su ginklu, prieš parduotuvės uždarymą įbėgo į vidų, pagrasino pardavėjai, kad šaus, ir iš kasos pagrobė pinigus. Pareigūnams pavyko nustatyti, kad šis įtariamasis nuo 2016 m. vasaros nuomojasi kambarį bendrabutyje Pelesos g. Įtariamasis suimtas dviem mėnesiams.

Nežiūrint į tai, kad šis asmuo iki šiol nebuvo teistas, Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad jis yra padaręs ir daugiau plėšimų ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais 8 700 65377 arba 8 700 65372.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už padarytą ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dešimties metų.