Birželio 5 d. 14.47 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kaune, Erdvilo g. 3 dega komercinės patalpos.

Kadangi tai gana didelės patalpos, į įvykio vietą išsiųstos gausios ugniagesių pajėgos, net keturi ekipažai. Informacija pasitvirtino tik iš dalies. Nuvykus paaiškėjo, kad dega ne komercinės patalpos, o šalia esantis garažas.

Tačiau tai, ką pastebėjo ugniagesiai, nieko gero nežadėjo: garaže buvo išsiliejęs degus skystis, o prie garažo esantis dujų įvadas degė atvira liepsna. Buvo dujų nuotėkis. Kilo reali grėsmė kritinei situacijai susidaryti.

Apie tai nedelsiant informuota dujotiekio priežiūros tarnyba, kuri nutraukė dujų tiekimą minėtam objektui. Tada ugniagesiai specialiomis putomis užgesino liepsnas.

Pasirodo, kad minėtame garaže buvo laikomas didelis kiekis plastikinių talpyklų, be etikečių ar kitų užrašų, su skysčiu, skleidžiančiu stiprų spirito (alkoholio) kvapą. Taip pat mėtėsi specialios kasetės, skirtos vandens filtravimui.

Dėl ko kilo gaisras ir kam priklauso bei kokia minėto skysčio paskirtis paaiškės tyrimo metu.