J. Einikienė ne kartą sulaukė jo smūgių, spyrių, grasinimų, o praėjusių metų gruodį moteriai teko gydytis sulaužytus šonkaulius, prakirstą antakį ir mėlynes.

Bylos tyrimas pradėjo strigti vos tik pradėjus teisėsaugai aiškintis gruodžio 21 d. įvykių aplinkybes.

Advokato vis nesusiradęs G. Einikis neskubėjo rodytis pas tyrėjus. Kol negavo ultimatumo. Netrukus jo sutuoktinė, nė nelaukdama tyrimo baigties, ėmė reikšti priekaištus, kad ikiteisminio tyrimo metu jai priskirtas nukentėjusiosios statusas.

Moteris dėl tokio statuso pateikė skundą Klaipėdos apygardos prokuratūrai. Moters nuomone, jei ji nereiškia pretenzijų, tai sulaužyti šonkauliai ir prakirtas antakis nieko nereiškia. Prokuroras nurodė, kad ikiteisminio tyrimo metu nėra pagrindo keisti jos statusą. Atsakymas J. Einikienės netenkino, tad nusprendė kreiptis į Klaipėdos miesto apylinkės teismą.

Viltys, kad su vyru taikiai ir be teisėsaugos gali išspręsti paskutinį G. Einikio smurto protrūkį, J. Einikienei dužo ketvirtadienį. Kaip ir prokurorai, teismas neįžvelgė pagrindo keisti moters statusą ikiteisminio tyrimo metu, juolab, kai dar nėra aišku kokia jo baigtis. Visgi lieka nemenka tikimybė, kad G. Einikiui tik žmonai išsakyto atsiprašymo neužteks, mat tai jau ne pirmas kartas, kai vyras į darbą paleido kumščius.

Pagal įstatymą, jei išrinktasis ar išrinktoji ne pirmą kartą paleidžia į darbą kumščius, į vieną bylą jau susegami visi nusikaltimai.

Praėjusių metų gruodį žmoną žiauriai sumušęs G. Einikis buvo išvežtas į areštinę. Jam nustatytas 1.49 prom. girtumas. Žmonos atleidimo G. Einikis sulaukė, tačiau teisėsauga į smurtinį nusikaltimą nepažiūrėjo pro pirštus.

G. Einikiui gresia baudžiamoji atsakomybė pagal du baudžiamuosius straipsnius. Pagal vien numatoma, kad tas, kas pakėlė ranką prieš šeimos narį, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Pagal kitą - vyras gali būti baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.