R. Krukauskas pasakojo tokį vėlyvą metą dar nemiegojęs – kaip ir daugelį prie televizoriaus ekrano užlaikė vykstantis Eurovizijos konkursas. Išgirdęs kaimyno šauksmą „iškvieskit gaisrinę!“, Remigijus kaipmat paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir išskubėjo į kiemą. Gesinti liepsnojančio garažo subėgo kaimynai iš aplinkinių namų ‐ neleisdami ugniai toliau plisti, kibirais nešė ir pylė vandenį.

Tuo tarpu kiti susirinkusieji gyventojai pastebėjo besisukinėjantį nepažįstamą jaunuolį ir suskubo apie tai įspėti Remigijų. Suveikė profesinė patirtis, tad jaunuoliui nepavyko apsimetusiam priklydėliu pasprukti. Uždavęs keletą klausimų, Remigijus suprato, kad vaikinas meluoja ir išsisukinėja. Sulaikytąjį netrukus jis perdavė atvykusiems Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnams.

Sulaikytasis padėgėjas yra įtariamas sukėlęs dar du gaisrus: įtariama, kad gegužės 5 d. naktį jis sudegino tris garažus Maironio g., o balandžio 19-sios naktį iš automobilio, stovėjusio Žiedo g., liko tik suodinas kėbulas, praneša Vilniaus apskrities policija.

Ukmergiškiui pareikšti įtarimai dėl visuotinai pavojingu būdu sunaikinto svetimo turto. Prieš trejus metus jis jau buvo teistas už analogiškus nusikaltimus. Ketvirtadienį bus kreipiamasi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo.