Kaip pranešė apskrities laikraštis "Hiiu Leht", policija L. Vahtre automobilį sulaikė rugpjūčio 5 dienos vakare ir nubaudė 4600 kronų bauda. Pasak Hyjumos prefektūros konsteblio Karlos Kilko, tai maksimali suma, kurią salos policija gali skirti girtam vairuotojui.

Konsteblis papasakojo, kad incidentas su deputatu baigėsi taikiai, nes pažeidėjas pripažino savo kaltę. Dokumentai apie šį įvykį buvo perduoti Talino prefektūrai, kur L. Vahtre gyvena.

Hyjumos sala jau antrą kartą parlamentarui tapo nelaiminga vieta - prieš dvejus metus jis čia pateko į automobilio avariją ir susilaužė koją.

Istorijos mokslų kandidatas, 40-metis L. Vahtre triskart buvo išrinktas į šalies parlamentą, buvo Estijos Kongreso, Estijos Komiteto narys, dalyvavo šalies Konstitucinio susirinkimo darbe, buvo renkamas Talino miesto susirinkimo deputatu.

Pastaraisiais metais neblaivūs prie automobilio vairo buvo sulaikyti dar keletas parlamentarų: Centro partijos - Kalevas Kallo (Kalevas Kalas), Nuosaikiųjų partijos - Andresas Tarandas ir Reformistų partijos - Valve Kirsipuu (Valvė Kirsipu) ir Kristiina Ojuland (Kristina Ojuland).