Kaltinamajame akte teigiama, kad 36 metų R. Griešius konflikto su 28 metų Mangirdu Anskaičiu metu šių metų gegužės mėnesį sudavė jam ne mažiau nei 31 vieną smūgį aštriabriauniais bei pjaunančių savybių turinčiais daiktas. Vyras nuo vidinio kraujavimo mirė. Akte teigiama, kad kaltinamasis konflikto metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų.

Nužudytojo tėvas teisme pasakojo, gegužę sūnus grįžo iš užsienio, penktadienį buvo švenčiamas tėvo gimtadienis. Šeštadienį sūnus išėjo susitikti su draugais ir namo nebegrįžo.

Sekmadienį išvakarėse tėvas dar skambino sūnui, šis teigė, kad tuo metu yra pas draugą, užsitrenkė durys ir jis negali grįžti. Tėvas pamanė, kad sūnus meluoja, nes jautėsi iš balso, kad yra išgėręs.

Pirmadienį sūnaus telefonas buvo išjungtas, tėvams kilo nuojauta, kad kažkas negerai. Tik ketvirtadienį tėvas nuvyko pas kaltinamąjį. Rado jį R. Griešiaus dėdės sode. Šis teigė nežinąs, kur yra M. Anskaitis.

Tada tėvas nuvažiavo į R. Griešiaus butą, bet ten irgi nieko nerado. O netrukus sužinojo, kad R. Griešius nuvyko į Marijampolės policiją pasiduoti.

Nužudytojo mama pasakojo, kad Mangirdas išėjo šeštadienį. Kiek vėliau sulaukė sūnaus skambučio, suprato, kad jis išgėręs. Paskui sūnui prisiskambinti nebepavyko. Antradienį jau pasidarė neramu, bet buvo minčių, kad grįžęs iš užsienio sūnus galėjo nuvažiuoti su drauge pailsėti į Druskininkus.

Ketvirtadienį jau M. Anskaičio buvo ieškoma. Tėvai perskambino visiems draugams, jau buvo nuėję į policiją pranešti apie sūnaus dingimą. Mama patvirtino tėvo pasakojimą, kad nuvažiavo pas R. Griešių į butą. Bute viskas buvo išklota, lyg būtų ruošiamasi daryti remontą. Bute tėvai rado sūnaus daiktus, rūbus. Bet neradę pačio sūnaus, išvažiavo.

Naktį tėvams buvo pranešta, kad jų sūnus rastas negyvas. Jo kūnas buvo rastas R. Griešiaus buto balkone užkrautas įvariausiais daiktais. Kol kas nėra tiksliai nustatyta, kada būtent buvo įvykdyta žmogžudystė ir ar kūnas buvo bute, kai jo ieškojo tėvai. Ikiteisminio tyrimo medžiagoje rašoma, kad vyras buvo rastas praėjus 2-3 dienoms po nužudymo.

Nužudytojo mama pasakojo, kad Vilkaviškyje visi vieni kitus pažįsta, todėl kaltinamąjį žino, pažįsta jo tėvus, su jais bendravo. Taip pat mama pasakojo, kad M. Anskaitis dirbdamas Airijoje neblogai uždirbdavo, labai padėdavo šeimai finansiškai. Sūnus pavasarį nupirko anglių, sumokėjo mokesčius, mokėdavo už brolio mokslus.

Mama teisme teigė girdėjusi kalbas, kad nužudęs M. Anskaitį, R. Griešius norėjęs atsikratyti kūnu, tačiau nespėjo, nes jau buvo kilęs triukšmas dėl M. Anskaičio dingimo.

Nužudytojo tėvai teisme pateikė apie 54 tūkst. eurų civilinį ieškinį, turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.