Tuo tarpu realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteistiems jo bendraamžiui Igoriui Bujenkovui (buvusiam Dubakai) bei 37 metų Vaidui Eiduliui apeliacinius skundus išnagrinėjęs teismas nusprendė jas sušvelninti – bausmių vykdymą atidėjo.

Anksčiau lygtinė laisvės atėmimo bausmė buvo skirta ir V. Eidulio 35 metų žmonai Dianai Eidulienei, tačiau jos skundas dėl apkaltinamojo nuosprendžio buvo pripažintas nepagrįstu. Už grotų nepakliuvo ir kartu teista Inga Stučinskaitė, kuri jai skirto nuosprendžio net neapskundė.

Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad I. Bujenkovas ir V. Eidulis gali bausmes atlikti laisvėje, nes jiems yra išnykęs teistumas. Tuo tarpu D. Grochiatskiui teistumas neišnykęs, todėl vyras artimiausiu metu turėtų būti išsiųstas į įkalinimo įstaigą.

Nuteistieji bausmių sulaukė dėl pelnymosi iš jaunų merginų prostitucijos. Nustatyta, kad vilniečiai internetu susipažindavo su jaunomis merginomis ir joms pasiūlydavo gerai apmokamą prostitutės darbą užsienyje. Tiesa, kaip teigė keli nuteistieji, dalis merginų prostitucija užsiėmė ir Lietuuvoje, todėl esą net nebuvo įtrauktos į šį verslą, o tiesiog juo toliau užsiiminėjo.

Jaunos merginos dirbdavo Italijoje, Prancūzijoje, Graikijoje. Jos Lietuvoje buvo nufotografuojamos, o jų nuotraukos patalpinamos dviejuose interneto puslapiuose, kuriuose buvo reklamuojamos eskorto paslaugos. Merginų nuotraukas peržiūrėję klientai turėjo kreiptis nurodytu telefonu.

Tuomet, kai su meilės ištroškusiu vyriškiu būdavo sutarta dėl kainos ir pasimatymo, prostitutė iš sąvadautojų gaudavo SMS žinutę. Joje būdavo nurodoma valanda, kurią pas merginą atvyks klientas bei jo telefono numeris. Likus valandai iki „pasimatymo“ prostitutė turėdavo jį informuoti, kuriame viešbučio kambaryje jis yra laukiamas.

Už valandą save elitinėmis prostitutėmis laikiusios merginos dažniausiai imdavo 250, o už dvi – 400, o tris – 600 eurų.

Pusę savo uždarbio merginos turėjo atiduoti savo „viršininkams”. Per savaitę merginos dažniausiai uždirbdavo apie 4-5 tūkst. eurų.

Merginos teigė dirbusios savo noru ir jokių pretenzijų „darbdaviams“ neturėjo. Kai kurios neslėpė, kad iš prostitucijos pragyvendavo ir gimtinėje, o kelios jų net bandė savo laimę Lietuvoje rengiamose modelių atrankose. Viena užsieniečių užgaidas tenkinusi mergina net buvo nusifotografavusi populiariam apsinuoginusių merginų kalendoriui.

Bylą nagrinėjant teisme taip pat buvo nustatyta, kad savadautojai į prostituciją pasikėsino įtraukti ir 2008-aisiais į Seimą kandidatavusią bei sportinių šokių pasaulio čempionate pirmąją vietą laimėjusią ansamblio „Žuvėdra“ šokėją. Tiesa, moteris pasiūlymo kategoriškai atsisakė.