Trijų teisėjų kolegija atmetė 30 metų S. Lietuvniko apeliacinį skundą, kuriame jis prašė sušvelninti bausmę – esą ikiteisminio tyrimo ir teisminio nagrinėjimo metu pripažino savo kaltę ir pareigūnams padėjo atskleisti sunkius nusikaltimus. Be to, jis prašė sumažinti neturtinės žalos atlyginimą – esą neturįs pinigų.

Teismo tokie pedofilo argumentai neįtikino – ukmergiškio padaryti seksualiniai nusikaltimai buvo nukreipti prieš mažamečius, be to, nusikalstamos veikos ateityje gali paveikti vaikų vystymąsi.

Nors teismo nuosprendis įsiteisėjo iš karto po paskelbimo, S. Lietuvnikas dar gali skųstis Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) kasacine tvarka.

Bylos duomenimis, S. Lietuvnikas nuteistas už dviejų vaikų seksualinį tvirkinimą. Nustatyta, kad jis vaikus tvirkino keliasdešimt kartų – berniukas ir mergaitė psichologams prisipažino, jog iškrypėlis juos glamonėjo tualete, rūsyje, šalia garažo ir namuose.

Daugiausia kartų nuo pedofilo nukentėjo berniukas – jis nurodė mažiausiai 20 tvirkinimo atvejų. Tuo tarpu mergaitė per apklausą užsiminė tik apie kelis kartus, kai patyrė seksualinę prievartą.

Ikiteisminio tyrimo ir teisminio nagrinėjimo metu savo kaltę pripažinęs S. Lietuvnikas teigė, kad gailisi dėl savo elgesio. Jis atviravo, kad vaikystėje taip pat patyrė seksualinę prievartą, tačiau esą jo pasakojimais niekas nepatikėjo.

„Už tokius baisius poelgius mane reikėtų sodinti į elektros kėdę”, – anksčiau teisme buvo kategoriškas S. Lietuvnikas.