Minėtojo centro biologijos laboratorijos vedėja Kazimiera Rutienė BNS sakė, kad ekspertams nepavyko nustatyti miltelių kilmės, tačiau ištirta, kad jie nepavojingi sveikatai.

Pasak K.Rutienės, rausvos spalvos milteliai primena maistinius dažus, kuriais dažomi kiaušiniai.

Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato kriminalinės policijos vadovas Nerijus Šiaulys BNS sakė, kad kol kas nepavyko nustatyti, kas į savivaldybę atsiuntė voką su milteliais ir taip sugaišino specialiųjų tarnybų darbą.

Policija šį įvykį toliau tiria. Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl chuliganizmo.

Vokas su įtartinais milteliais į Vilniaus miesto savivaldybės interesantų aptarnavimo skyrių atkeliavo gruodžio 22 dieną po pietų.

Didelis vokas buvo atsiųstas paštu. Jį praplėšusiai darbuotojai iškart pradėjo graužti akis ir rankas, ji pastebėjo, kad į voką pripilta kažkokių miltelių. Darbuotoja iškart įdėjo voką į plastikinį paketą ir nusiplovė rankas.

Pirmo aukšto, kuriame yra interesantų aptarnavimo skyrius, darbuotojai buvo paprašyti kurį laiką nevaikščioti po koridorių, kol įtartinas vokas nebus išvežtas.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, kurie voką išgabeno į Nacionalinio visuomenės sveikatos tyrimo centro laboratoriją.

Vadinamieji miltelių teroristai Lietuvoje siautėjo 2001 metais, po rugsėjo 11-ąją JAV įvykdyto teroristinio akto. Įtartinų vokų su milteliais buvo gavę gyventojai, žiniasklaidos atstovai, įvairios valstybinės įstaigos. Nė viename jų juodligės sukėlėjų aptikta nebuvo.

Pastaruoju metu miltelių siuntinėjimo vajus buvo aprimęs.