DELFI žiniomis, 36-erių žudikas pasakoja, kad įvykio vieta, kurioje ir pats pusmetį gyveno, jam kelia ne pačius geriausius prisiminimus, todėl jis atsisako ten vykti.

Manoma, kad tokia gali būti N. Kalaušio taktika. Daroma prielaida, kad vyras gali bandyti simuliuoti psichinę ligą ir taip bandyti išvengti bausmės.

Tačiau „psichiniai negalavimai“ jam nesutrukdė visiškai nesenai gauti vairuotojo pažymėjimo. 36 metų vyras vos prieš kelis mėnesius sėdo prie vairo. Tam reikėjo gauti ir medikų pažymą.

Pagal galiojančią tvarką, be kitų specialistų, būsimo vairuotojo psichikos būseną turi įvertinti ir psichiatras. Jei jam kiltų abejonių, jis asmeniui gali nesuteikti reikiamos pažymos ir nukreipti jį atitinkamiems specialistams.

Šešis kartus teistas N. Kalaušis vairuotojo pažymėjimą gavo be jokių problemų. Akivaizdu, kad specialistams nekilo abejonių dėl jo psichinės būklės.

DELFI primena, kad N. Kalaušis įtariamas naktį į gruodžio 27-ąją Giraitėje (Kauno r.) nužudęs 31 metų žurnalistę Viltę Stankutę–Butkienę ir kartu su ja buvusį 37 metų Giedrių Pavasarį.