Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK) atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.

Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūra, atliko ikiteisminio tyrimo veiksmus ir nustatė narkotines medžiagas platinančius asmenis.

Kovo 1 ir 2 dienomis surengtose operacijose, įtariant narkotinių medžiagų platinimu, Kauno mieste, Rotušės a. ir Jonavos g., buvo sulaikyti trys įtariamieji, kurių amžius 23 m., 26 m. ir 28 m.

Atliktų kratų Kaune, Islandijos pl., metu pas minėtus asmenis metu rasta narkotinių medžiagų, svarstyklių, vienkartinių maišelių, pinigų ir kitų su narkotinių medžiagų platinimu susijusių daiktų.

Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK pareigūnai nustatė garažą, kuriame vienas iš sulaikytų asmenų augino ir ruošė kanapes platinimui.

Minėtame garaže buvo rasta visa įranga, skirta narkotinių medžiagų - kanapių auginimui. Iš viso rasta daugiau kaip 1 kg jau prekybai paruoštų ir supakuotų galimai augalinės kilmės narkotinių medžiagų - kanapių.

Minėtiems asmenims gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.