Pasvalio rajono Vienkiemių kaime gyvenantis A. G., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, namuose keldavo triukšmą, įžeidinėjo sutuoktinę, su kurią pragyveno 24 metus ir užaugino dvi dukras. Neblaivus vyras, sugrįžęs namo, terorizuodavo ir baugindavo žmoną grasindamas ją sumušti ir nužudyti, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Ne kartą sumušta moteris kentė vyro patyčias ir skausmus net per Kalėdas ir kitas šventes. Naujųjų išvakarėse nukentėjusioji, užpulta vyro ir išgąsdinta jo smurto, suplėšytais rūbais buvo priversta iššokti per balkoną ir pabėgti iš namų.

Panevėžio apylinkės prokuroras M. Jurkėnas, dirbantis Pasvalyje, teigia, kad per pastaruosius metus kaltinamasis dažnai smurtaudavo ir grasindavo nužudyti žmoną, kuri juto nuolatinį pavojų savo gyvybei ir sveikatai.

Pirmą kartą už fizinio skausmo sukėlimą ir nežymų sveikatos sutrikdymą nuteistas laisvės apribojimu, antrą kartą už tą pačią veiką ir grasinimą nužudyti jis nuteistas vienerių metų trijų mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymas buvo atidėtas 2 metams, tačiau nepadarė jokių išvadų ir toliau smurtavo kaip smurtavęs, kėlė pavojų žmonos gyvybei ir sveikatai, todėl buvo sulaikytas ir paskirta griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas, prašyta nuteisti realia laisvės atėmimo bausme.

Už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti kito žmogaus sveikatą baudžiama laisvės atėmimu iki dvejų metų, už fizinio skausmo sukėlimą mušant ar kitaip smurtaujant – iki vienerių metų.