Ar iš tikrųjų vilnietės Evelina Urban ir Diana Susaninienė sukūrė sukčiavimo planą, trečiadienį aiškinosi Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Olegas Zaicevas.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktos moterys neigia joms pateiktus kaltinimus – esą draudikai patys sukūrė istoriją, nes nenori išmokėti draudimo išmokų. Tiesa, vienai – E. Urban – už eismo įvykio metu apgadintą visureigį Infiniti FX“ draudikai jau yra išmokėję daugiau kaip 28 tūkst. Lt. Savo dalies kol kas nėra gavusi tik BMW vairavusi D. Susaninienė.

Bylos duomenimis, dar 2010-aisiais D. Susaninienė ir E. Urban kreipėsi į vieną draudimo kompaniją, prašydamos atlyginti žalą už sostinės Šeškinės mikrorajone eismo įvykio metu apgadintus automobilius. Vairuotojos buvo užpildžiusios eismo įvykio deklaracijas, tačiau policijos į įvykį nekvietė – niekas iš žmonių nenukentėjo.

Transporto priemones apžiūrėję ekspertai pradėjo savo tyrimą, tačiau netrukus „Infiniti FX“ savininkui išmokėjo žalos atlyginimą. Dabar sumokėtus daugiau kaip 28 tūkst. Lt bendrovė siekia prisiteisti kaip patirtą žalą.

Draudimo kompanijos ekspertai išsiaiškino, kad eismo įvykis, kuris buvo nurodytas deklaracijose – galimai išgalvotas. Ekspertai mano, kad neįtikėtina, jog šie automobiliai būtų patekę į tą patį įvykį, todėl apie galimą sukčiavimo atvejį pranešė policijos pareigūnams.

Kad avarija buvo įvykusi prie Šeškinės poliklinikos, teisme įrodinėjo E. Urban kaimynas Darius Kairaitis. Jis teigė, kad po eismo įvykio pats buvo atvažiavęs prie poliklinikos ir matęs apgadintas transporto priemones.

„Ji man paskambino ir pasakė, kad įvyko eismo įvykis, sakė, jog važiavo su drauge, kitą mašiną BMW irgi vairavo moteris“, – tvirtino vyras.

Liudytojo teigimu, „Infiniti FX“ buvo apgadintas priekis, o BMW – šonas. „Po šio įvykio automobilio ilgą laiką neremontavome, nes draudimo kompanija nemokėjo pinigų“, – teisme sakė D. Kairaitis.

Vyras pripažino, kad po remonto visureigis buvo parduotas. Savo mašiną pardavė ir BMW vairuotoja.

Teisme taip pat paaiškėjo, „Infiniti FX“ vairavusi E. Urban jau antrą kartą su šiuo automobiliu pakliuvo į avariją – anksčiau jį apibraižė viena mergina prie vieno prekybos centro.

E. Urban pateikti kaltinimai dėl sukčiavimo, o D. Susaninienei – dėl pasikėsinimo sukčiauti, nes išmoka už apgadintą mašiną jai taip ir nebuvo sumokėta.

Už sukčiavimą baudžiamasis įstatymas numato viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.