Kai į įvykio vietą suskubo policija, avariją sukėlusiame automobilyje sėdėjo akis užsidengęs jaunuolis ir balsu raudojo. Pasirodo, kad jam dujų į akis papurškė visureigio vairuotojas, neapsikentęs chuliganiško "Peugeot 406" vairuotojo vairavimo. Jis ne tik chuliganiškai pavairavo, bet ir avariją padarė.

Viskas prasidėjo Smiltelės gatvės ir Šilutės plento sankryžoje. Automobilio "BMW 530" vairuotojas Dalius B., gim. 1985 m., stovėdamas prie šviesoforo apsisukimo juostoje ir laukdamas, kol galės apsisukti ir važiuoti Šilutės plentu atgal, pastebėjo, kad į sankryžą dideliu greičiu įskriejo automobilis "Peugeot" ir slysdamas pasuko į kairę. Paskui važiavo visureigis. Dalius vėliau pasakojo, kad prie kitos, Šilutės pl. ir Vingio gatvės sankryžos, tarp visureigio ir "Peugeot" vairuotojų kažkas įvyko. Jie buvo sustoję, o dar prie kitos sankryžos, Šilutės plento ir Statybininkų prospekto, BMW vairuotojas per galinio vaizdo veidrodėlį pamatė, kad iš pirmoje juostoje stovinčio visureigio išlipęs vairuotojas ir ėmė purkšti dujas "Peugeot" vairuotojui į akis.

Šis, bėgdamas iš incidento vietos, apvažiuodamas ir nuvažiuodamas degant raudonam šviesoforo signalui, kliudė automobilio BMW galinę kairę dalį. Prie BMW vairuotojo pribėgęs visureigio vairuotojas šaukė, kad jie turi pasivyti "Peugeot', nes vairuotojas visiškai girtas, o salone dar mažas vaikas sėdįs (ten buvo nepilnametis vairuotojo brolis).

Matyt, dujos labai stiprios buvo, nes "Peugeot" Šilutės plentu važiavo labai lėtai, tarsi vairuotojas nematytų, kur važiuoja. Tad prie dar vienos sankryžos - Šilutės pl. ir Debreceno g. - BMW ir visureigis užblokavo kelią "Peugeot".

Netrukus įvykio vietoje pasirodę policijos pareigūnai nustatė, kad "Peugeot 406" vairuotojo Tado Bučio (gim. 1986 m.) organizme yra 2,71 promilės alkoholio - sunkus girtumo laipsnis.

Tadas Bučys - neeilinė asmenybė. Tadas nuo 2006 metų net 12 kartų įkliuvo girtas vairuodamas, tarp tų 12-os kartų - penkios avarijos. Vaikinas tris kartus sėdėjo areštinėje, kad atsėdėtų baudas: vieną kartą sėdėjo 15 parų, o kitus du kartus po 20 parų. Iš jo konfiskuoti jau du automobiliai: "Opel Vectra" ir "Opel Omega". Pagal įstatymus, konfiskuotas bus ir šis, žmonai priklausantis automobilis "Peugeot 406". Mat net tris kartus nuo praėjusių metų lapkričio Tadas įkliūna girtas vairuodamas ir avarijas darydamas. Bet jis dėl to nesigraužia - sakė, kad dabar, konfiskavus "Peugeot", pirks "VW Golf".