Kovo 10 d. apie 0.30 val. Biržų rajono Parovėjos kaimo kultūros namuose šokių metu Germaniškio kaimo gyventojas O. V. (gim. 1993 m.) apgynė merginą nuo įžūliai besielgusio biržiečio. Kilęs konfliktas virto muštynėmis. Jų metu sužalotas merginos gynėjas O. V. Jis gydomas Respublikinėje Panevėžio ligoninėje.

Tą pačią naktį apie 3.15 val. į Biržų rajono Germaniškio bendruomenės namus įsiveržė 5–6 kaukėti vyrai su beisbolo lazdomis, metaliniais strypais, papurškė ašarinių dujų ir sumušė ten buvusius jaunuolius.

Biržietis R. V. (gim. 1978 m.) ir Straugalių kaimo gyventojas J. J. (gim. 1989 m.) dėl kojų sužalojimų paguldyti į Biržų ligoninę. Suosto kaimo gyventojas A. B. (gim. 1985 m.) ir Germaniškio kaimo gyventojas J. B. (gim. 1987 m.) įvairius kūno sužalojimus gydosi namuose.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad incidentai Parovėjos ir Germaniškio kaimuose susiję. Nusikalstamas veikas padariusių įtariamųjų asmenybės tikslinamos.

Siekiant surinkti nusikaltimo padarymo įrankius ir kitus daiktus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti, atliktos kratos, kurių metu paimti, įtariama, vogti daiktai. Nusikalstamos veikos padarymu įtariami biržiečiai J. V. (gim. 1983 m.) ir S. B. (gim. 1987 m.) sulaikyti. Kiti asmenys, galintys būti susiję su padarytomis nusikalstamomis veikomis, ieškomi.