Kretingos policija sulaukė moters pranešimo, kad ji susipyko su sugyventiniu, šis pavogė jos „Mercedes“ automobilį ir išdūmė iš namų.

Pareigūnai susekė nurodytą automobilį, bandė jį stabdyti, tačiau bėglys nurūko net nepristabdęs.

Plungės link lekiantį „Mercedes“ vijosi du Kretingos policijos ekipažai, jie į pagalbą pasikvietė ir Plungės pareigūnus.

Bėgdamas nuo pareigūnų vyras paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad jei gaudynės nebus nutrauktos, jis išvažiuos į priešpriešinę eismo juostą, trenksis į kitą automobilį ir nusižudys.

Netoli Plungės buvo patiestas vadinamasis ežys, „Mercedes“ jį pervažiavo, ir pradurtomis padangomis lėkė toliau. Iš dideliu greičiu skriejančio automobilio pasipylė kibirkštys.

Prie Plungės esančioje žiedinėje sankryžoje, iš kurios keliai veda į Mažeikius, Šiaulius, bėglys nebesuvaldė automobilio ir užšoko ant žiedinės sankryžos salelės.

Šioje vietoje prasidėjo naujas pasipriešinimo epizodas. Bėglys užsirakino automobilyje ir nereagavo į pareigūnų reikalavimus išlipti.

Todėl pareigūnai gumine lazda išdaužė automobilio langą, bėglys toliau priešinosi, todėl teko panaudoti ašarines dujas, jis du kartus buvo ramintas elektrošoku, kol galiausiai bėglį pavyko sutramdyti ir surakinti antrankiais.

Nustatyta, kad policiją ant kojų buvo sukėlęs 1983 metais gimęs vyras. Jis į alkoholio matuoklį įpūtė vos 0,2 promilės – už vairavimą neblaiviam jam atsakomybė negresia. Tačiau vyras net neturi teisės vairuoti transporto priemones.

Jis prieš kelis mėnesius yra grįžęs iš įkalinimo įstaigos, į kurią pateko už plėšimus ir kitus nusikaltimus.

„Laimė, kad per šias gaudynes nenukentėjo pašaliniai asmenys, kiti vairuotojai, nes pasekmės tikrai galėjo būti liūdnos. Juk bėglys lėkė dideliu greičiu, todėl jei būtų susidūręs su kitu automobiliu, baisu ir įsivaizduoti, kuo viskas galėjo baigtis. Svarbiausia, kad jis buvo sulaikytas taip greitai, kaip tik įmanoma tokioje situacijoje, ir niekas nenukentėjo“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Ramūnas Šideikis.