Įvykiai klostėsi liepos 5-osios popietę Vilniuje, viename Šešuolių gatvės daugiabutyje. Netikėtai iš kelionės į Italiją sugrįžęs vyras aptiko žmoną su meilužiu - vyru, su kuriuo pats buvo supažindinęs. Namuose buvo ir sutuoktinių 22 metų sūnus. Panašu, kad jis žinojo apie mamos naująjį draugą, tačiau į jos meilės reikalus nesikišo. 

Į namus sugrįžusį 44 metų vyrą apėmė įniršis, kai suprato, jog žmona jam neištikima. Jis puolė kumščiais daužyti sutuoktinę lankiusį vyrą. Moteris dar bandė sutramdyti sutuoktinį, tačiau nesėkmingai. Jis buvo gerokai stipresnis. Bičiulio žmoną įsižiūrėjusiam vyrui kliuvo smūgiai ne tik kumščiais, bet ir kojomis. Daužė tol, kol šis nebesipriešino. Tik po to apie įvykį pranešta medikams ir policijai.

Atskubėjus pagalbai paaiškėjo, kad mėlynėmis nusėto 39 metų vyro širdis nebeplaka. Jis nuo smūgių mirė. Pirminiais duomenimis, mirtinai sumuštam vyrui smogta ir spirta 20-30 kartų. Jo kūne beveik nesimatė sveikos vietos. Nuo smūgių plyšo inkstas. Tyrimo metu paaiškės, kokie dar mirtini sužalojimai buvo padaryti. 

Visiems įvykio dalyviams teko vykti į policiją. Sutuoktinių sūnui teko aiškintis, kodėl ir jis su smurto žymėmis, tačiau paaiškėjo, kad jaunas vyras į muštynes įsivėlė anksčiau, mieste.

Per pirminę apklausą nužudymu įtariamas vyras neslėpė, ką ir kodėl padaręs. Tyrėjams jis papasakojo kas nutiko, o antradienį, liepos 7 d., jis buvo iš areštinės nuvežtas į namus, kur parodė, kaip viskas vyko. Nužudymo metu žmogus buvo blaivus, tačiau manoma, kad pavydas jam aptemdė protą. Po apklausos dvi paras areštinėje praleidęs vyras paleistas, jis liko namuose.

Duodama parodymus apie nužudymą, įtariamojo sutuoktinė teigė nebeketinanti su juo gyventi, jau anksčiau santykiai buvo pakrypę skyrybų link, tik tai dar nebuvo įteisinta teismo sprendimu.

Prokuroras nusprendė, kad žmogžudyste įtariamo vyro nėra būtinybės suimti: jis nesipriešino sulaikomas, nesislapstė nuo teisėsaugos, geranoriškai bendradarbiauja. Jam skirtos kitos kardomosios priemonės. Vyras turės reguliariai prisistatyti policijai.