Jauna pora automobiliu „Rover“ apie 11.40 val. važiavo Laisvės prospektu, kai staiga, netoli prekybos centro „Mada“, kelią jiems užkirto didžiuliu greičiu iš pirmos juostos į antrąją iššokęs BMW. Baltarusio automobilis užvažiavo ant žvyro prie skiriamosios juostos, mašiną sumėtė, bet vairuotojui pavyko ją išlyginti ir BMW dideliu greičiu nulėkė toliau. „Šokinėdamas“ iš juostos į juostą vairuotojas posūkio signalų nerodydavo. Kaip paskui sakė vienas iš liudininkų, šitame BMW posūkių rankenėlė seniai „nulūžusi“.

Pasipiktinęs avarinės situacijos sukėlimu ir chuliganišku vairavimu, „Rover“ vairuotojas ėmė sekti BMW. Kaip netrukus paaiškėjo, BMW persekioti ėmė dar ir „VW Sharan“, kuriuo važiavę jauni vyrai irgi pasipiktino baltarusio elgesiu.

Vairuotojai BMW pasivijo, kai šis sustojo prie reguliuojamos pėsčiųjų perėjos: „Rover“ vairuotojas užblokavo kelią, pastatęs savo automobilį skersai pirmosios juostos priešais BMW, o „VW Sharan“ sustojo antrojoje juostoje šalia pažeidėjo automobilio (kiek vėliau VW vairuotojas savo automobilį perstatė ir užblokavo BMW iš galo).

BMW vairuotojas įsiuto, ėmė rusiškai rėkti, kad jis nieko nepažeidė, Baltarusijoje toks važinėjimas esąs normalus ir t.t. Netrukus jis, pasak keturių liudininkų, pareiškė, jog „be Baltarusijos jūs, lietuviai, būtumėte š...!“. Kai ir tai jį sučiupusiems vilniečiams nepadarė įspūdžio, baltarusis ėmė grasinti susidorojimu, sakydamas, kad jis „turi draugų“, ėmė fotografuoti jį užblokavusių mašinų numerius ir kažkam skambinti.

„Rover“ vairuotojas iškvietė policiją. Beje, tuo metu pareigūnai gavo dar keletą pranešimų apie tą patį įvykį - pravažiuojantys vairuotojai pranešė, kad ten tuoj kils muštynės. Tačiau muštynės neįvyko - patruliai atvažiavo labai greitai.

Vairuotojams buvo kilę įtarimų, kad baltarusis neblaivus (juolab, jo mašinoje voliojosi degtinės butelis, tačiau jis buvo neatidarytas). Bet pareigūnai alkoholio kvapo nepajuto. Pasak jų, ir pas mus yra kvailių, kurie ir blaivūs taip vairuoja.

Baltarusis, matyt, bus baudžiamas už chuliganišką vairavimą. Jo kaltę patvirtino ne tik liudininkai, bet ir „Rover“ vaizdo registratoriaus įrašas, kuris perduotas policijai.