Neblaivią moterį su septyniolikos, dešimties ir aštuonių metų sūnumis policininkai rado atvykę į Vilties gatvėje esantį butą. Kaimynai skundėsi, kad iš buto sklinda garsi muzika, yra triukšmaujama.

Buto duris atidarė vyriausiasis sūnus. Pareigūnai pastebėjo, kad bute yra moteris, kuri įsijungusi kompiuterį klausėsi muzikos. Pareigūnų kalbinama keturiasdešimtiems metų buto šeimininkė sunkiai rinko žodžius, kalbėjo nerišliai, nuo jos sklido stiprus alkoholio kvapas.

Kodėl savo vaikų akivaizdoje yra neblaivi, moteris paaiškinti negalėjo. Jai nesisekė ir pasitikrinti blaivumą – trijų vaikų motina buvo tokia girta, kad niekaip nesugebėjo įpūsti į alkoholio matuoklį.

Vaikai pasakojo, kad mama namo grįžo neblaivi, o jie mėgino patys pasidaryti valgyti.

Nors aplinka bute atrodė tvarkinga, pareigūnai nusprendė, kad su akivaizdžiai neblaivia motina vaikai likti negali. Vyriausiasis sūnus prasitarė, kad Alytuje gyvena jų teta, kuri juos galėtų priglausti.

Policininkai tą patį vakarą skambino Alytaus miesto savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistėms, tarėsi, kokių veiksmų imtis, kad vaikai būtų saugūs.

„Tarėmės, ką daryti. Ši šeima mums buvo žinoma. Nusprendėme, kad vaikai pernakvos tetos namuose. Pirmadienį Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės vyks pažiūrėti, kokios būsenos yra vaikų motina. Nuo to priklausys, kaip toliau elgtis vaikų atžvilgiu“, - sakė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Žaneta Abromaitienė.

Kaip informavo Ž. Abromaitienė, Vaiko teisų apsaugos skyriaus darbuotojos pirmadienį apsilankė pas Vilties gatvėje gyvenančią motiną. Motina buvo blaivi ir teigė dėl savo veiksmų besigailinti. Moteris tikino, kad ją išgerti savaitgalį įkalbino kaimynas.

Darbuotojos pabendravo ir su vaikais. Jie teigė, kad pas mamą jiems gerai, niekur kitur gyventi jie nenorėtų.

Motina sutiko gydytis nuo alkoholizmo.

Socialinės darbuotojos ir Vaiko teisių apsaugos specialistės intensyviai stebės Vilties gatvėje gyvenančią šeimą.