Banko klientų pinigus pasisavinusi vadybininkė buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn – jai buvo pateikti įtarimai ne tik dėl svetimo turto pasisavinimo, bet ir dokumentų klastojimo. Paaiškėjo, kad Vita D. klientų vardu užpildydavo kasos išlaidų orderius ir juos pasirašydavo.

Vis dėlto, banko darbuotojai skandalo pavyko išvengti – 3 metus „DnB“ dirbusi moteris sutiko, kad baudžiamasis procesas būtų baigtas pagreitinto proceso tvarka, už padarytus nusikaltimus priimant baudžiamąjį įsakymą. Tokiai pozicijai pritarė ir ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai, ikiteisminio tyrimo medžiagą perdavę teismui.

Su surinktais įrodymais susipažinęs teismas nusprendė pasigailėti anksčiau neteistos banko vadybininkės – už svetimo turto pasisavinimą ir dokumentų klastojimą net 31 epizode Vitai D. buvo skirta 25 MGL dydžio (3 250 Lt) bauda.

Be to, dabar jau buvusi darbuotoja privalės „DnB“ atlyginti padarytą žalą – moteris įsipareigojo kas mėnesį bankui pervesti po 500 Lt. Skolą ji turėtų grąžinti tik 2015-ųjų rugsėjo 1-ąją.

Bylos duomenimis, Vita D. banko klientų pinigus savinosi dirbdama Kauno skyriaus Tvirtovės ir Akropolio klientų aptarnavimo poskyriuose. Suklastojusi dokumentus moteris iš klientų sąskaitų paimdavo nuo 50 iki 15 tūkst. Lt.

Banko vadybininkės machinacijos paaiškėjo, kai vienas klientas pastebėjo, kad iš jo sąskaitos dingo pinigai (moteris iš vyro sąskaitos vieną kartą buvo nuėmusi 3, o kitą kartą – 15 tūkst. Lt).

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta Vita D. savo kaltę pripažino ir bandė teisintis, jog negalėjo pragyventi iš gaunamo 1,5 tūkst. Lt atlyginimo.

„Sumokėjus nuomą už būstą, pinigų pragyvenimui nelikdavo“, – sakė buvusi vadybininkė. Ji neslėpė, kad iš pradžių bandė imti paskolas iš greituosius kreditus teikiančių bendrovių, tačiau netrukus suprato, jog paskolas grąžinti jai darosi sudėtinga.

„Nusprendusi visiškai atsiskaityti su greitųjų kreditų bendrovėmis pradėjau savintis lėšas banko kasos, – prisipažino Vita. – Kad nebūtų pastebėtas lėšų trūkumas, suklastodavau kasos išlaidų orderius ir taip bankui pateisindavau kasos išlaidas. Bijojau, kad galiu būti bet kada pagauta, todėl dažnai įnešdavau pinigus į sąskaitą kliento, iš kurio jau buvo nurašiusi pinigus, paimdama pinigus iš kasos ir nurašydama pinigus iš kito kliento sąskaitos“.

Vita D. taip pat prisipažino, kad pinigus savinosi tik iš tų klientų, su kuriais buvo bendravusi banke.