Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai, atlikę šį ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad eismo įvykio dieną kaltininkas vyko savo žmonos lengvuoju automobiliu „Opel Vectra“ iš Pakapės kaimo į Šiaulius, praneša Generalinė prokuratūra.

Važiuodamas pagrindiniu keliu pro šalia esančius sodus, vyras pamatė autobusų stotelėje stovintį pažįstamąjį – uošvienės draugą, kurį nusprendė pavėžėti. Vairuotojas sustojo, tačiau jau buvo pravažiavęs autobusų stotelę, todėl nusprendė atbuline eiga važiuodamas sugrįžti pas pažįstamąjį.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis tikino, kad prieš pradėdamas važiuoti atbulomis, žiūrėjo per šoninius ir vidurinį veidrodėlius, taip pat apsižiūrėjo bei apsižvalgė atsisukdamas. Po kelių metrų važiuodamas asfaltu ir šiek tiek kelkraščiu vyras pajuto smūgį. Vairuotojas išlipo iš automobilio ir pastebėjo ant kelio gulinčią moterį, kurią jis kliudė automobiliu. Netrukus buvo iškviesta greitoji pagalba. Deja, eismo įvykio metu moteris patyrė įvairių sužalojimų, dėl kurių po kelių dienų ji ligoninėje mirė.

Kaip vėliau nustatyta, moteris kirto važiuojamąją dalį – išlipusi iš priešinga kryptimi atvažiavusio autobuso ji ėjo namų link.

Prokuroras vadovavęs šiam tyrimui pažymi, kad tokiose situacijose važiuojant atbuline eiga būtina laikytis visų būtinų saugumo priemonių: „Vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo atbuline eiga greičio, neatsižvelgė į visas vairavimo sąlygas, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatytos kliūties, bei nepraleido pirmumo teisę turinčios pėsčiosios.“ Labai skaudu, tačiau įvykis atsitiko dėl elementarių vairavimo taisyklių nesilaikymo.

Atliekant tyrimą taip pat paaiškėjo, kad kaltinamasis administracine tvarka už KET pažeidimus baustas net 10 kartų.

Pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 5 punktą kaltinamam šiauliečiui gresia vienintelė sankcijoje numatyta bausmė - laisvės atėmimas iki 8 metų.