Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį nusprendė, kad D. Antanaičio pretenzijos Lukiškių tardymo izoliatoriui-kalėjimui iš dalies yra pagrįstos – buvo pažeistos jo, kaip suimtojo, teisės į privatumą, kai jis pasinaudoti tualetu turėdavo kitų teismo nuosprendžio laukiančių kalinių akivaizdoje.

Tačiau prašytos 5 tūkst. eurų kompensacijos žudikas negaus – teismas nutarė, kad paties pažeidimo fakto pripažinimas yra tinkama satisfakcija.

Kreipdamasis į teismą D. Antanaitis nurodė, kad negali ramiai tualete, kurį nuo gyvenamosios patalpos skiria vos pusantro metro sienelė, atlikti gamtinių reikalų, bet ir tenkinti lytinės aistros. Su savimi.

Šie pažeidimai, anot nuteistojo buvo padaryti tuo metu, kai jis laukė teismo nuosprendžio už jaunos merginos nužudymą. Tačiau dabar jis gali laisvai „žaisti“ su savimi – lapkričio gale įsiteisėjo teismo nuosprendis, kuriuo D. Antanaičiui palikta griežčiausia įstatyme numatyta bausmė. Nuo tada ir buvo pakeistos nuteistojo kalinimo sąlygos – jis dabar bausmę atlieka kartu su kitais nuteistaisiais griežčiausia bausme.

Įkalinimu iki gyvos galvos D. Antanaitis nuteistas su draugu Juliumi Jakubaičiu. Teismas yra konstatavęs, kad 2013 m. rugsėjo 21 d. jie išžagino ir nužudė septyniolikmetę. Mergina buvo uždaryta į automobilio bagažinę ir gyvą sudeginta.

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas ankstų rytą, apie 6 val. J. Jakubaitis ir D. Antanaitis, būdami apsvaigę nuo alkoholio, narkotinių ir psichotropinių medžiagų, važiuodami J. Jakubaičio brolio automobiliu „Volkswagen Passat“, Panevėžyje, Aukštaičių gatvės gale esančioje autobusų stotelėje pamatė nepažįstamą merginą – nepilnametę Dembavos kaimo gyventoją.

Kaltinamieji jėga įsisodino nepilnametę į J. Jakubaičio vairuojamą automobilį ir ėmė vežioti ją po Panevėžį, Dembavos kaimo apylinkes.

Apie 6 val. 15 min. pagrobėjai nusivežė merginą į nuošalią vietą prie Nevėžio upės. Ten, grasindami bei smurtaudami, ir taip atimdami nukentėjusiajai galimybę priešintis, prieš jos valią lytiškai su ja santykiavo. Vėliau nusikaltėliai auką įmetė į automobilio bagažinę ir išvažiavo. Vežama automobilio bagažinėje nepilnametė sugebėjo pagrobėjų nepastebėtu savo mobiliojo ryšio telefonu kelis kartus paskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC). Ji paaiškino buvusi pagrobta, išprievartauta ir kažkur vežama bagažinėje.

Išsigandusi mergina prašė pagalbos, nes ją vežantys asmenys ketina ją nuskandinti. Nors ant kojų buvo sukelti visi tą naktį Panevėžyje budėję policijos ekipažai, jiems nepavyko surasti žalios spalvos automobilio, kuriuo buvo vežama nepilnametė, o BPC nesugebėjo nustatyti merginos buvimo vietos pagal jos mobiliojo telefono signalus.

Minėtas automobilis miškelyje netoli Velžio seniūnijos Keravos kaimo buvo surastas tik po poros valandų. Pro šalį važiavusi moteris pamatė nuošaliame miško keliuke degantį automobilį ir pranešė pareigūnams. Sudegusio automobilio bagažinėje buvo rasti nepilnametės palaikai. Ji žuvo dusdama nuo dūmų ir ugnies sukelto karščio, patirdama dideles fizines ir dvasines kančias.