Policijos pareigūnai mano, kad šia operacija nukirstas vienas iš didesnių narkotikų gabenimo į Lietuvą kanalų.

Trečiadienį Vilniuje, netoli Žvejų gatvės esančio "Žalgirio" plaukimo baseino, Policijos departamento Kontrabandos, narkotinių ir neplatinamų medžiagų kontrolės valdybos ir kitų teisėsaugos institucijų pareigūnai sulaikė tris Lietuvos piliečius, įtariamus narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu.

Pasak Policijos departamento atstovo spaudai, sulaikytieji bandė realizuoti apie 1 kilogramą amfetamino, 44 gramus heroino, 1,5 gramą kokaino. Amfetaminą norėta parduoti už 24 000 litų, heroiną - už 5 400 litų.

Š io narkotinių medžiagų kiekio pakaktų 30 000 dozių amfetamino ir 650 dozių heroino, kurias juodojoje rinkoje galima realizuoti už pusę milijono litų. Tardymo departamente prie VRM iškelta baudžiamoji byla. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki 16 metų.

Šia operacija buvo užbaigtas apie 9 mėnesius trukęs tyrimas, kurio metu nustatyta, kad Lietuvos teritorijoje veikia gerai organizuota narkotikų platintojų grupė. Jos vadovas, kurį pareigūnai įvardija tikRimo vardu, dabar nuo teisėsaugos slapstosi užsienyje už daugelį anksčiau padarytų nusikaltimų. Jis įtariamas suorganizavęs narkotikų gabenimo kanalus iš Lenkijos bei Baltarusijos.