Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad prokurorė Nomeda Urbonavičienė kartu su Kauno apskrities VPK ONTV pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė neteisėtai labai didelį kiekį narkotikų gaminusių, juos laikiusių ir platinusių organizuotos grupės narių baudžiamąją bylą.

D. U. buvo tas asmuo, kuris paskirstydavo užduotis kitiems organizuotos grupės nariams. V. D. turėjo surasti, įgyti ir nugabenti į narkotikų fabrikėlį įvairias talpas, reikalingas cheminių medžiagų gamybai. R. M. taip pat turėjo rūpintis, kad fabrikėlyje netrūktų cheminių medžiagų narkotinėms medžiagoms gaminti, o V. M. – organizuoti darbą ir gaminti.

Atliekant kratą buvo rasta ir paimta dviejų formų amfetamino: beveik 11 kg skysto pavidalo ir 20 kg kieto pavidalo miltelių amfetamino.

Be to, kratos metu buvo rasta rudai žalios spalvos augalinė medžiaga, kurioje, kaip paaiškėjo ją ištyrus, buvo kanapių dalių ir kanapių dervos (hašišo).

Per kratą buvo rasta ne tik narkotinių medžiagų, jų dalių, bet ir 125 vienetai pramoninės gamybos 5,6 mm kalibro ilgieji žiedinio įskėlimo šoviniai.

Anot ikiteisminį tyrimą organizavusios prokurorės, rastų ir paimtų narkotikų vertė juodojoje rinkoje – 300 tūkst. litų.

,,Organizuotos grupės nariai chemines medžiagas, naudotas amfetamino gamybai, naikino ir pylė į aplinką šalia sodybos“, - kalbėjo valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti prokurorė.

Baudžiamojoje byloje Aplinkos ministerijos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas dėl gamtai padarytos žalos pareiškė daugiau nei 620 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Pažymėtina, kad visi organizuotos grupės nariai praeityje buvo teisti, o vienas iš jų už analogišką nusikalstamą veiką. Šiuo metu visi kaltinamieji teismo laukia suimti.

Kaltinamiesiems už minėtus nusikaltimus gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki penkiolikos metų.