Prokuratūra informuoja, kad 2003 metų vasarą Vilniuje savo namuose buvo nužudyta moteris. Paaiškėjus šiam nusikaltimui nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai apklausė daugybę liudytojų, buvo atliktos kelios dešimtys daktiloskopinių bei kitų tyrimų, kruopščiai tikrinamos įvairios tyrimo versijos.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro Liutauro Rudzevičiaus, 2012 m. metų pabaigoje gavus naujas daktiloskopinių tyrimų išvadas buvo nustatytas galimas įtariamasis, atlikti papildomi procesiniai veiksmai.

Paaiškėjus naujoms aplinkybėms ikiteisminis tyrimas vyko labai intensyviai ir sėkmingai. Šių metų rugpjūčio mėnesį T. K. pagal Europos arešto orderį buvo parvežtas į Lietuvą.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams glaudžiai bendradarbiaujant su policijos tyrėjais per labai trumpą laiką buvo atlikti sudėtingi tyrimai, keletą kartų apklaustas įtariamasis, atlikti kiti būtini proceso veiksmai. Nors kaltinamasis pirminių apklausų metu nurodė, kad neatsimena ką darė 2003 metais, tačiau vėliau davė išsamius parodymus apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką.

Per mažiau kaip 2 mėnesius, nuo įtariamojo perdavimo Lietuvai, ši byla buvo perduota nagrinėti teismui.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.