Ž.Va­liū­nas ko­vo 5 die­ną apie 15 val. Ka­niū­kų kai­me, sa­vo su­gy­ven­ti­nės kam­ba­ry­je, gir­tas ty­čia karš­tu deš­re­lių nuo­vi­ru ap­lie­jo su­gy­ven­ti­nės ne­pil­na­me­tę duk­rą ir nu­pli­kė nu­ga­rą.

Tą­dien Ž. Va­liū­nas su su­gy­ven­ti­ne nuo ry­to gė­rė vy­ną ir bu­vo smar­kiai ap­gir­tę. Kai na­mo grį­žo mer­gai­tė, pa­tė­vis šil­dė­si val­gy­ti, pra­dė­jo jai prie­kaiš­tau­ti, kad su­val­gė per daug deš­re­lių. Mer­gai­tė ne­igė, nes jas val­gė ma­ža­sis bro­liu­kas. Pa­tė­vis svie­dė į mer­gai­tę pei­lį, bet ne­pa­tai­kė.

Mer­gai­tė iš­ėjo į ki­tą kam­ba­rį, ta­da pa­tė­vis pa­si­ė­mė puo­dą su deš­re­lė­mis ir jų karš­tu nuo­vi­ru ap­lie­jo pa­aug­lę. Nu­ken­tė­ju­sio­ji ver­kė iš skaus­mo, pa­tė­vis su mo­ti­na jai dė­jo šal­to van­dens kom­pre­sus, te­pė alie­ju­mi, bet me­di­kų ne­kvie­tė, pri­sa­kė nie­kam ne­sa­ky­ti apie įvy­kį, ty­lė­ti, nes ki­tu at­ve­ju ją ati­duos į in­ter­na­tą.

Įvy­kus net men­kiau­siam kon­flik­tui, mer­gai­tei bu­vo nuo­lat gra­si­na­ma ją ati­duo­ti į vai­kų glo­bos na­mus, ji nuo­lat ken­tė pa­tė­vio psi­cho­lo­gi­nį smur­tą.

Nu­ken­tė­ju­sio­sios te­ta pa­ste­bė­jo, kad jos mi­ru­sio bro­lio duk­ra ken­čia skaus­mus, yra su­ža­lo­ta ir ta­da krei­pė­si į me­di­kus. Mer­gai­tė bu­vo gy­do­ma li­go­ni­nė­je, Vai­kų chi­rur­gi­jos sky­riu­je.

Ž.Va­liū­nas gai­lė­jo­si dėl sa­vo po­el­gio. Jis gy­ve­na kar­tu su nu­ken­tė­ju­sios mer­gai­tės mo­ti­na, rū­pi­na­si su­gy­ven­ti­nės ma­ža­me­čiais vai­kais. Teis­mas at­si­žvel­gė į tai ir smur­tau­jan­čiam vy­rui re­a­lios lais­vės at­ėmi­mo baus­mės ne­sky­rė.

Ž.Va­liū­nas už smur­tą prieš šei­mos na­rį nu­teis­tas de­vy­nių mė­ne­sių lais­vės at­ėmi­mu. Jam baus­mė taip pat su­ma­žin­ta treč­da­liu, jos vyk­dy­mas ati­dė­tas vie­niems me­tams. Nu­teis­ta­sis įpa­rei­go­tas be lei­di­mo ne­iš­vyk­ti iš gy­ve­na­mo­sios vie­tos, ne­at­ly­gin­ti­nai iš­dirb­ti 60 val. ne­mo­ka­mų dar­bų ir, kol įsi­tei­sės nuosp­ren­dis, gy­ven­ti sky­riu­mi nuo nu­ken­tė­ju­sios mer­gai­tės.