Sekmadienio rytą į Vilniaus miesto antrąjį apylinkės teismą buvo konvojaus pareigūnams teko atvežti savo kolegą – penktadienio popietę darbo vietoje sulaikytą policininką D. Aliukonį bei du kartus teistą jo draugą A. Tomaševskį (dėl jo galimai padarytos nusikalstamos veikos policijoje šiuo metu atliekamas dar vienas tyrimas, o vienoje byloje jis yra susitaikęs su nukentėjusiuoju, todėl išvengė baudžiamosios atsakomybės).

Policijos pareigūnams gerai žinomą policininko draugą A. Tomaševskį nukentėjusioji atpažino peržiūrėjusi policijos nuotraukas.

Mįslinga istorija, dėl kurios pareigūnams pasiskundė pilnametė vilnietė, įvyko naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Jauna moteris pareiškė, kad ją išžagino ir oraliniu būdu išprievartavo du vyrai. Ant moters kūno sužalojimų nebuvo rasta, tačiau buvo paskirta ekspertizė.

Pradėjus tirti nukentėjusiosios pareiškimą netrukus paaiškėjo įtariamieji - Vilniaus areštinėje dirbantis D. Aliukonis buvo sulaikytas vilkintis tarnybinę uniformą.

Nors policininkas neigia jam mestus įtarimus, tačiau jo draugas A. Tomaševskis prisipažino, kad turėjo intymių santykių su pareiškimą parašiusia moterimi. Įtariamasis aiškino, kad su draugu ją surado laisvo elgesio merginų mėgstamoje aikštelėje prie Vilniaus autobusų stoties (prieš tai išgėrę vyrai nesėkmingai merginų ieškojo įvairiuose klubuose).

A. Tomaševskis aiškino, kad mergina pati priėjo prie jų automobilio – esą jie tik sustojo į aikštelę, o ji pamaniusi, jog atvažiavo jos klientai. Vėliau jie automobiliu dar važinėjosi po Vilnių.

Kur vyrai su mergina linksminosi, dar tiria pareigūnai, taip pat ketinantys patikrinti tiek įtariamųjų, tiek nukentėjusiosios versiją. Beje, ketvirtadienį apie 23 val. Vilniaus policija iš tikrųjų buvo gavusi telefoninį pranešimą iš vienos sostinės prostitutės - ji nurodė, kad prie "McDonald's" restorano du jaunuoliai į automobilį "Audi A6" įsitempė jos draugę. Ar šis pranešimas yra susijęs su išžaginimo byla, kol kas neatskleidžiama.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Jurkevičius DELFI patvirtino, kad įtariamiesiems yra pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir išžaginimo.

Nors prokuratūra prašė įtariamuosius suimti trims mėnesiams, Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo teisėjas Algimantas Valantinas nusprendė, kad D. Aliukonis už grotų praleis dešimt, o jo bendras A. Tomaševskis – penkiolika dienų.

Teismui sprendžiant, ar įtariamuosius suimti, areštinėje dirbančio policininko atvyko palaikyti jo žmona ir artimieji. Kai pareigūnas buvo vedamas iš salės, jo žmona pasinaudojo galimybe ir puolė sutuoktiniui į glėbį. Moteris atsisakė komentuoti, kaip vertina jos sutuoktiniui pareikštus įtarimus.

Kadangi D. Aliukonis dirba Vilniaus policijos areštinėje, tyrimą atliekantys pareigūnai nusprendė, kad suimtas jis bus laikomas Šalčininkuose.