Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos atstovė Vida Šmigelskienė DELFI informavo, kad apie gaisrą pranešimas gautas kelios minutės po 10-tos valandos ryto.

Gaisro židinys aptiktas Kauno klinikų Akių ligų klinikos rūsiuose. Dėl gaisro klinikos patalpose pasklido dūmai, tad buvo skubama išvesti žmones į lauką, kad niekas nenukentėtų.

Gaisras lokalizuotas gana greitai, tačiau dūmai ilgokai nesisklaidė.

„Pirminėm pajėgom atvykus buvo pradėta ligonių ir personalo evakuacija. Buvo evakuota apie 300 žmonių, iš jų - tiek ligonių, tiek personalo, tiek lankytojų. Gaisro židinys buvo rastas rūsyje, degė papildomos akumuliatorinės spintos. Gaisras buvo greitai likviduotas, užtrukom apie 40 minučių. Paskui vyko patalpų vėdinimas. Spėjama, kad gaisras kilo nuo trumpo jungimo“, - žurnalistamas sakė Kauno apskrities operacinio vadovavimo skyriaus specialistas Rimvydas Paulauskas.

Vyras pasidžiaugė, kad žmonės buvo evakuoti sklandžiai.

„Vertinant tai, kad tai yra gydymo įstaiga, daug ligonių, tarpu jų sunkiai transportuojamų, manau, tai situacija buvo pakankamai sudėtinga. Tačiau evakuacija vyko sklandžiai, didelių problemų nebuvo“ , - sakė R. Paulauskas.

Į įvykio vietą ugniagesių pajėgos buvo siunčiamos pagal trečią pajėgų išsiuntimo numerį, t.y. 7 autocisternos, štabo automobilis, automobilinės kopėčios ir cheminis automobilis.