Rugpjūčio 3 dieną Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Pareigūnai informuoja, kad atlikę kriminalinės žvalgybos veiksmus, gavo duomenų apie tai, kad Raseinių mieste keli asmenys gali disponuoti dideliu kiekiu sprogstamosiomis medžiagomis, nedelsiant nuvyko tikrinti kelių adresų.

Informacija pasitvirtino – dviejuose Raseinių miesto nuosavų namų rūsiuose rasta tiek sprogmenų, kad kilus didelei grėsmei, buvo evakuoti aplinkinių namų gyventojai. Du kartus įvesta policinė priemonė „Skydas“, sukviestos visos specialiosios tarnybos.

Sprogimo grėsmė buvo išties didelė – pareigūnai abiejuose namuose skaičiavo radę apie 22,3 kg ir 9,4 kg galimai sprogstamųjų medžiagų, taip pat artilerinių sviedinių, rankinių granatų korpusų, granatų, sprogdiklių, minosvaidžio minų, šaunamųjų ginklų dalių. Išminuotojai dalį pavojingiausių sprogmenų išvežė ir susprogdino karjere.

Įtariamieji, 40-ies ir 42-jų metų raseiniškiai, buvo sulaikyti, jiems paskirtos kardomosios priemonės. Pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų pagal LR BK 253 str. 2 d. Šiaulių apskrities policija aiškinasi kaip privačiuose namuose atsirado toks didelis kiekis sprogmenų.

Policija perspėja gyventojus, radus ar turint informacijos apie daiktus, panašius į sprogmenis, šaudmenis ar sprogstamąsias medžiagas elgtis labai atsakingai. Jokiu būdu jų neliesti, nemėginti nukenksminti ir neleisti to daryti kitiems. Nedelsiant paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112, pasitraukti nuo radinio į saugią vietą, o atvykusiems pareigūnams suteikti informaciją apie juos.
Taip pat policija prašo asmenis, turinčius informacijos apie neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis, pranešti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8-41) 397397 arba 112.

Sprogmenys Raseiniuose