K. Martuzevičius kaltinamas žmogžudystėmis, apiplėšimais, turto prievartavimu, tačiau sugebėjo ilgą laiką dangstytis liga ir išvengti ekstradicijos.

Perdavimo Lietuvai jis išvengė dėl daugiau nei ketverius metus trukusio farso - negalima buvo deportuoti dėl neva jį kankinusios depresijos.

Kaltinamasis beveik penkerius metus vengė ekstradicijos į Lietuvą, ir ši byla Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojams atsiėjo 120 tūkst. svarų (beveik 170 tūkst. EUR), praneša „Daily Express“.

2012 m. jam buvo diagnozuota klinikinė depresija. Broadmoor ligoninės vadovybė abejojo šia diagnoze ir iš pradžių atsisakė jį priimti. Tačiau galiausiai psichiatrijos ligoninėje jis buvo gydomas šešis mėnesius, vėliau grįžo į kalėjimą.

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) sprendė, ar jo grąžinimas į Lietuvą nebūtų „nežmoniškas ar žeminantis elgesys ar bausmė“, nes jis turi psichinę negalią, ir ar tai nepažeistų jo žmogaus teisių. Išnagrinėjus bylą nuspręsta, kad K. Martuzevičius turi būti perduotas Lietuvai.

K. Martuzevičius priklausė „Daktarų“ gaujai, į Jungtinę Karalystę jis pabėgo 1996 metais.

Jis buvo suimtas Pietų Londone 2011 metais, kai Lietuvos policija paskelbė jam Europos arešto orderį už 22 nusikaltimus, įskaitant dvi žmogžudystes, įvykdytas 1993–1996 metais.